ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xatzidakis-OAED
Φωτο: ΑΠΕ

Ο Κ. Χατζηδάκης και ο Σπ. Πρωτοψάλτης στην «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ»

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 61 επιχειρήσεις με 2.000 και πλέον θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης.

Σήμερα πραγματοποιείται η δεύτερη φετινή «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ», που διοργανώνει ο Οργανισμός σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από τις 10:00 έως τις 18:00, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 61 επιχειρήσεις με 2.000 και πλέον θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης. Οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους κλάδους βιομηχανίας τροφίμων, μεταφορών-logistics, πληροφορικής, παροχής ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών, τηλεπικοινωνιών, παροχής υπηρεσιών φύλαξης, τεχνικών/κατασκευών, διαφήμισης, κ.ά..

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί ένα άνοιγμα του ΟΑΕΔ στους ανέργους, ιδιαίτερα στους νέους. «Σήμερα, είναι εδώ πάνω από 60 επιχειρήσεις που προσφέρουν περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος διαπίστωσε τεράστιο ενδιαφέρον από τους ανθρώπους που αναζητούν δουλειά, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο ΟΑΕΔ βγαίνει έξω «από τους τέσσερις τοίχους των γραφείων του». «Αυτό θέλουμε: έναν Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ο οποίος να είναι εξωστρεφής και αποτελεσματικός, έναν οργανισμό μοντέρνο και ευρωπαϊκό, τον οποίο με ένα νομοσχέδιο, που θα φέρουμε σύντομα, θα τον εκσυγχρονίσουμε ακόμα περισσότερο» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε ότι είναι η δεύτερη μέρα καριέρας που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ φέτος, αρχικά στη Θεσσαλονίκη και τώρα στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι η ανταπόκριση, που καταγράφεται, είναι τεράστια και από τις επιχειρήσεις, αλλά και από τους αναζητούντες εργασία. «Αυτή είναι η δουλειά μας: να βρίσκουμε εργασία στους ανέργους. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε μέσα από προγράμματα και μέσα από δράσεις, όπως η σημερινή, να φέρουμε δηλαδή κοντά τον κόσμο του επιχειρείν που αναζητά προσωπικό με αυτούς που αναζητούν εργασία, για να γίνει η πολυπόθητη σύζευξη - που όλοι θέλουμε - στην αγορά εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης είπε ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και άλλες τέτοιες δράσεις.

Σημειώνεται ότι εργασιακοί σύμβουλοι και στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) του ΟΑΕΔ θα παρέχουν στους ενδιαφερόμενους πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα του Οργανισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], αναγράφοντας στο θέμα την ειδικότητα και την περιοχή κατοικίας τους, ώστε οι εργασιακοί σύμβουλοι να επικοινωνήσουν μαζί τους για την προώθηση του βιογραφικού.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» και οι ζητούμενες ειδικότητες βρίσκονται στη διεύθυνση: https://www.oaed.gr/storage/logo/symmetexuses-epixirhsis.pdf.

Οι «Ημέρες Καριέρας του ΟΑΕΔ» αποτελούν μέρος των δράσεων του Οργανισμού που υλοποιούνται, με στόχο την άμεση και την αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξενογιαννακοπούλου: Tιμωρητικές διατάξεις του ν/σ για το σύνολο των ανέργων

Η κυβέρνηση δημιουργεί την εικόνα μιας τεράστιας σπατάλης, είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει τις τιμωρητικές διατάξεις, οι οποίες αφορούν το σύνολο των ανέργων.
Kiriakos Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Σημαντική αύξηση κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το πρόβλημα της ακρίβειας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τους εθνικούς προϋπολογισμούς, χρειάζεται μια ευρωπαϊκή απάντηση. Τι είπε για τις αλλαγές στον ΟΑΕΔ.
Kostis Xatzidakis, energeia, ypourgeio energeias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι και οι fast track συντάξεις και οι συντάξεις «εμπιστοσύνης», είναι μια σημαντική καινοτομία στην οποία συνδυάζεται η τεχνολογία, με την εμπιστοσύνη, απέναντι στον πολίτη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 ανέργων έως 29 ετών

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης εξήγγειλε παράλληλα και ενίσχυση των κινήτρων στο «Πρώτο Ένσημο» που «τρέχει» από τις αρχές του έτους και αφορά νέους 18 -29 ετών χωρίς προϋπηρεσία.
Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακλόγλου: Δεξιότητες και διά βίου κατάρτιση το μέλλον της εργασίας

Ο υφυπουργός ξεκίνησε την παρέμβασή του τονίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται από όλα τα κράτη, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές προκλήσεις που έχουν προκύψει τόσο από την πανδημία.