ΓΔ: 859.79 -0.84% Τζίρος: 21.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:39:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Πόσο αναγκαία καθίστανται η διαχείριση των υδάτινων πόρων

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου τονίζοντας πως έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα πρώτα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών όλων των υδατικών διαμερισμάτων της χώρας.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε στις μέρες μας ότι η σημασία των υδάτινων πόρων ως προς το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την οικονομία είναι πολυδιάστατη. Η δε πρόκληση της κλιματικής αλλαγής συντελεί σημαντικά στην ποσοτική και ποιοτική υποβάθμιση τους. Συνεπώς η εύλογη η προνοητική αλλά και η αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων καθίσταται αναγκαία όσο ποτέ»

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργείας Κώστας Σκρέκας σε ημερίδα με θέμα «Το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα τονίζοντας πως έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα πρώτα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών όλων των υδατικών διαμερισμάτων της χώρας. Παράλληλα μίλησε για μέτρα που αφορούν την στήριξη της αγροτικής οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του υπουργείου για την προσαρμογή της Ελλάδας και του αγροτικού τομέα στην κλιματική αλλαγή.

Όπως τόνισε ο υπουργός στις δράσεις περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων των θεσσαλικών ποταμών για την κάλυψη του υδατικού ελλείμματος της Θεσσαλίας, ενώ αναφέρθηκε σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν αρδευτικά συστήματα μεγάλης κλίμακας σε όλη την επικράτεια με προϋπολογισμό κατασκευής 1,6 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται σε ολόκληρη την Θεσσαλία, ενώ μίλησε για την ανάγκη μιας περιφερειακής διακυβέρνησης ώστε να προχωρούν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τα έργα.

Αναφορικά για την υπόθεση του Αχελώου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σημείωσε ότι «όλους τους ωφελεί και κανέναν δεν βλάπτει», ενώ τόνισε ότι χρειάζεται μια νέα περιβαλλοντική αδειοδότηση.

«Ο Αχελώος και το νερό είναι ζωή. Γι αυτό ξεκάθαρα. Το θέλουμε ή δεν το θέλουμε; Ο Αχελώος πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει χθες» είπε ο κ. Αγοραστός

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Θανάσης Νασιακόπουλος, αναφέρθηκε στο υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος με συγκεκριμένο πλαίσιο και ενέργειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

adonis-georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελέγχους και πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων προανήγγειλε ο Αδ. Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως έχουν βρεθεί αρκετές παραβάσεις και προειδοποίησε πως θα ενταθούν οι έλεγχοι από το διυλιστήριο μέχρι το πρατήριο για τα περιθώρια του κέρδους.
mitsotakis-biden
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενέργεια και επενδύσεις στην ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη - Μπάιντεν

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας. Επί τάπητος και ο ενεργειακός ρόλος της Ελλάδας για την απεξάρτηση της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.
gerapetritis, ypourgeio epikrateias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Το σχέδιο δράσης για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει να λειτουργεί πιλοτικά το νέο πλαίσιο προσωπικού βοηθού και μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχουν 2.000 εργαζόμενοι άρτια εκπαιδευμένοι. Σχέδια για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.