ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:42:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ypourgeio-ergasias
Φωτο: ΑΠΕ

Υπουργείο Εργασίας: Άνθρακες ο θησαυρός του κ. Πολάκη για Φουρθιώτη

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας με την οποία απαντά στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας για την υπόθεση Φουρθιώτη. Τι λέει.

Ανακοίνωση - απάντηση στα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή για την υπόθεση Φουρθιώτη έβγαλε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην οποία και αναφέρει αναλυτικά ότι:

Άνθρακες ο θησαυρός του κ. Πολάκη. Όσα σήμερα ισχυρίστηκε στη Βουλή για την υπόθεση Φουρθιώτη και συγκεκριμένα για καταβολές από το Υπουργείο Εργασίας στις 28 και 29/1/2021  στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, πέραν δήθεν όσων προέβλεπε η ρύθμιση Βρούτση, είναι απολύτως ψευδή.

Η αλήθεια είναι ότι:

1.     Στις πληρωμές στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που πραγματοποιήθηκαν στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2021 υπήρχε το πλαφόν, που θεσπίστηκε από τον πρώην υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση (άρθρο 112 του ν.4764/2020, ΦΕΚ Α’ 256/23-12-2020). Επομένως το ποσό που καταβλήθηκε για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 υπολογίστηκε με βάση το ανώτατο όριο αποδοχών που θεσπίστηκε με τη συγκεκριμένη ρύθμιση και είναι 1651 ευρώ. Γι’ αυτό άλλωστε η πλευρά Φουρθιώτη διαμαρτυρόταν, υιοθετώντας δική της ερμηνεία της ρύθμισης Βρούτση.

2.     Ενώ οι νομικοί παραστάτες της πλευρές Φουρθιώτη εξακολουθούσαν να διαμαρτύρονται, αμέσως μετά την ολοκλήρωση ελέγχων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, το ΣΕΠΕ και τον ΕΦΚΑ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης διαβίβασε, στις 7 Απριλίου 2021, στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονταν και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τον Φουρθιώτη και τους εργαζόμενους των εταιρειών «JOB PRODUCTION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» και «PARTY FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών στοιχείων στο πλαίσιο του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xatzidakis, energeia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Πρωτοβουλίες για την στήριξη των εργαζόμενων γονιών

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε πως η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ παρατείνεται έως τις 10 Ιουλίου, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Από 1η Ιουλίου, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε τράπεζες - σούπερ μάρκετ

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εργασίας, με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας κατοχυρώνονται το ωράριο και οι αμοιβές των εργαζομένων, καθώς εισάγονται δύο νέες δικλείδες ασφαλείας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Τσακλόγλου: Τo ΤΕΚΑ θα είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης είναι σήμερα μικρό, ωστόσο θα μεγαλώσει και έχει σχεδιαστεί ώστε να δώσει αξία στις αποταμιεύσεις των ασφαλισμένων και το βέλτιστο αποτέλεσμα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Όταν η ανεργία πέφτει, ισχυροποιείται η θέση των εργαζομένων

Ο κ. υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξήγησε ότι η πολιτεία επιχειρεί να κάνει «ένα πάντρεμα ανάμεσα στους δύο όχι μόνο με ημερίδες καριέρας αλλά και με μία διασταύρωση προσφοράς και ζήτησης στα αρχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης» .
Δόμνα Μιχαηλίδου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Ευθύνη μας να τα παιδιά να έχουν τις ευκαιρίες που δικαιούνται

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός υπογραμμίζει ότι, για τον σκοπό αυτό, τα κράτη μέλη οφείλουν να σχεδιάσουν δράσεις που να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για κάθε παιδί, ανεξάρτητα από φυλή, καταγωγή, θρησκεία ή γλώσσα.