ΓΔ: 2738.35 1.05% Τζίρος: 638.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο

Α. Ταγιάνι: Καταστροφικό για όλους να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη στο μεταναστευτικό

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζει πως η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα σε ένα τόσο φλέγον ζήτημα προς όφελος όλων, ενώ πρότεινε διάλογο με την Τουρκία.

Η Ευρώπη πρέπει να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα στο ζήτημα του μεταναστευτικού και να μην την αφήσει μόνη της, εκτιμά ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εργασιών του 13ου συνεδρίου της ΝΔ, στο οποίο παρέστη.

«Θα είναι ολέθριο λάθος και τεράστια καταστροφή τόσο για τη Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», σημείωσε και τόνισε την ανάγκη να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνου.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «η Τουρκία επιδεικνύει επιθετική στάση τόσο στην Κύπρο όσο και στο προσφυγικό. Θα πρέπει να το σταματήσουμε», προσθέτοντας ότι πρέπει «να δουλέψουμε ως Ευρώπη για να λυθεί το μεταναστευτικό και να συνεχιστεί ο διάλογος με την Τουρκία».

Όσον αφορά την οικονομία, ο κ. Ταγιάνι εξέφρασε τη στήριξή του στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Επεσήμανε ότι ο μόνος δρόμος είναι οι επενδύσεις, η μείωση της φορολογίας και η ανάπτυξη. «Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη», ανέφερε και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό σημαντικό για το ΕΛΚ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 18χρονος στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών. Συνελήφθη 18χρονος Πακιστανός που μετέφερε τρεις συμπολίτες του, δύο εκ των οποίων στο πορτ μπαγκάζ, προσπαθώντας να αποφύγει έλεγχο στην Εγνατία Οδό.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: «Ανακόψαμε νέες αυξήσεις και ενεργειακή ακρίβεια στη Ναυτιλία»

Ο Β. Κικίλιας τόνισε τη σημασία των μέτρων για τα ναυτιλιακά καύσιμα και τη συγκράτηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Αναφέρθηκε στη στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια, το έργο του Λιμενικού και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Κτίριο Μαδρίτης Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Μαδρίτη: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης για τη Θέουτα

Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη κατηγόρησαν την κυβέρνηση για κακή διαχείριση της πρόσφατης κρίσης μεταναστών στη Θέουτα, ζητώντας προστασία των συνόρων και πρόωρες εκλογές. Πολλοί κρατούσαν σημαίες και φώναζαν συνθήματα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις για μεταφορά 21 μεταναστών, 8 ανήλικοι

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τρεις νεαροί αλλοδαποί, σε διαφορετικά περιστατικά, για παράνομη μεταφορά συνολικά 21 μεταναστών, μεταξύ των οποίων οκτώ ανήλικοι, έπειτα από αστυνομικούς ελέγχους το τελευταίο 24ωρο.