ΓΔ: 2606.8 0.47% Τζίρος: 184.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:49:37
Φωτο: ΑΠΕ

Ευχές Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη για γρήγορη ανάρρωση

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος το πρωί γνωστοποίησε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό δέχθηκε ευχές από ευρωπαίους αξιωματούχους ενώ νωρίτερα του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και του ευχήθηκε περαστικά.

«Σας ευχαριστώ Πρόεδρε Ερντογάν για το τηλεφώνημά σας και τις ευχές σας για γρήγορη ανάρρωση», έγραψε πριν από λίγο σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός o oποίος συναντήθηκε χθες το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρόεδρο. 

Πριν από λίγη ώρα έγινε η τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της ενημέρωσης από τον πρωθυπουργό των πολιτικών αρχηγών για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε χθες με τον Τούρκο πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη.

Η συνομιλία Μητσοτάκη- Ανδρουλάκη διήρκησε περίπου 15 λεπτά σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Ανδρουλάκη για τα όσα συζήτησε με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και σημείωσε ότι είναι θετικό σε αυτή την συγκυρία να υπάρχουν δίαυλοι συνεννόησης και αποκλιμάκωσης χωρίς όμως να δίνεται περιθώριο στην Τουρκία να συνεχίζει το γαϊτανάκι των προκλήσεων.

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ακόμη στον πρωθυπουργό ότι σε αυτή την συγκυρία πρέπει να υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας.

Επίσης ευχήθηκε περαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που διαγνώστηκε σήμερα θετικός στον κορονοϊό.

Από τους πρώτους που ευχήθηκαν γρήγορη ανάρρωση στον πρωθυπουργό ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έγραψε στο twitter: Περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τρεις δόσεις εμβολίου, εύχομαι να το περάσει γρήγορα και χωρίς συμπτώματα.

Ευχές μέσω twitter έστειλε στον πρωθυπουργό η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ηγέτης του ΕΛΚ Ντόναλντ Τουσκ.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας κατά πρωθυπουργού για ακρίβεια – Σχόλιο για επίσκεψη Ρούμπιο

Ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω «Παραπολιτικά 90,1», επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για ακρίβεια και την επίσκεψη Ρούμπιο, συγκρίνοντας τιμές βασικών προϊόντων και ενοικίων του 2019 με σήμερα, τονίζοντας τη μεγάλη αύξηση σε σχέση με τους μισθούς.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ζητά παραίτηση ή αποπομπή Φλωρίδη από τον Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ζήτησε την παραίτηση του Υπ. Δικαιοσύνης μετά την παραπομπή Τριαντόπουλου, επικρίνοντας επίσης την κυβέρνηση για την ακρίβεια στα καύσιμα και την έλλειψη μέτρων.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η ΕΛΑΣ είναι η μόνη που μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, έθεσε τα διλήμματα των εκλογών με έμφαση στην οικονομία, προβλέποντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία και τονίζοντας πως μόνο η Αριστερή Συμπαράταξη μπορεί να φέρει αλλαγή.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Όχι στην περικοπή επιδόματος ανεργίας από τον Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η στάση του πρωθυπουργού για το επίδομα ανεργίας δείχνει πως πρόκειται για κυβερνητικό σχέδιο και όχι προσωπική άποψη του Μαρινάκη, υπογραμμίζοντας ότι το επίδομα είναι ανταποδοτική παροχή.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς «διαβάζει» η αγορά τα Ελληνοτουρκικά: Κλιμάκωση και ορόσημα

Πώς διαβάζει η αγορά τα ελληνοτουρκικά και την πιθανότητα κρίσης. Η κλιμάκωση της Άγκυρας σε όλα τα μέτωπα, η ετοιμότητα της Αθήνας και τα δύο ορόσημα του προσεχούς διαστήματος που θα κρίνουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.