ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Mitsotakis
Φωτο: ΑΠΕ

Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη

Μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση που προγραμματίστηκε για τις 11 το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Το απόγευμα ο Κ. Μητσοτάκης με τον μαθητή από τη Γουινέα Σαϊντού Καμαρά.

Συνεδριάζει αύριο στις 11:00, υπό την Προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 16:30 θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον μαθητή Σαϊντού Καμάρα, ενώ στις 18:00 θα λάβει μέρος σε συζήτηση στο πλαίσιο του Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου, «Ο Κόσμος που Αλλάζει» και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Νίκης Λυμπεράκη και Νίκου Φιλιππίδη.

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

  • Παρουσίαση από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της ποιότητας και της λειτουργικότητας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και της σύνδεσής τους με την κοινωνία
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/713 για την καταπολέμηση της απάτης και της πλαστογραφίας μέσων πληρωμής
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2019/770 και 2019/771 σχετικά με τις συμβάσεις για την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου και ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς και τις πωλήσεις αγαθών
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο του νομοσχεδίου για την ίδρυση Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την τροποποίηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 43/2019 για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη για την τροποποίηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 10/2021 για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Διυπουργικής Επιτροπής Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό: Αλλαγές σε οικονομία, Δημόσιο, Δικαιοσύνη και 20.870 προσλήψεις

Στο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάστηκαν παρεμβάσεις για φορολογία, 120 δόσεις, απαγόρευση social media σε ανηλίκους, νέες προσλήψεις για το 2027 και νομοσχέδιο στήριξης εισοδήματος με φοροελαφρύνσεις για νοικοκυριά, αγρότες, επιχειρήσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Πανικόβλητος ο Μητσοτάκης ξήλωσε το οικονομικό success story

Ο Κώστας Τσουκαλάς υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τα ίδια μέτρα, αποκαλώντας τον φορολάγνο που αγνοεί τις ανάγκες των πολιτών, ενώ ασκεί κριτική στις 120 δόσεις χωρίς «κούρεμα» και τη διαχείριση των πλειστηριασμών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Πλαφόν μόνο σε αξιοπρεπή διαβίωση, απαντά στις δηλώσεις Μητσοτάκη

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη κατηγορεί την κυβέρνηση για ανεπαρκή μέτρα κατά της ακρίβειας, τονίζοντας πως οι προσωρινές εκπτώσεις στα καύσιμα δεν λύνουν το πρόβλημα, ενώ ζητούν μόνιμες μειώσεις τιμών και ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Στηρίζουμε συνειδητά την κοινωνία ως κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο υπουργικό πως η κυβέρνηση στηρίζει την κοινωνία χωρίς να επιβαρύνει την οικονομία, με παρεμβάσεις που θα αξιολογούνται ανά 15 μέρες. Παράλληλα κατέθεσε 4 νέες δράσεις κατά της ακρίβειας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ατζέντα της αυριανής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει αύριο στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με κύριο θέμα την παρουσίαση νομοσχεδίου για ενίσχυση εισοδήματος και προώθηση αποταμίευσης από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για βενζίνη και ντίζελ η πρώτη δόση των μέτρων που ανακοινώνονται σήμερα

Βενζίνη και ντίζελ θα βρεθούν στο επίκεντρο της πρώτης δόσης μέτρων που θα ανακοινωθούν σήμερα. Σε δεύτερη φάση οι παρεμβάσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης. Μειώσεις φόρων από ευρωπαϊκά κράτη.