ΓΔ: 819.63 -0.42% Τζίρος: 10.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:01:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Μήνυμα αισιοδοξίας και συσπείρωσης από τον Μ. Βορίδη στο συνέδριο της ΝΔ

Σκληρή επίθεση εναντίον της αντιπολίτευσης έκανε ο Μάκης Βορίδης και έστειλε μήνυμα συσπείρωσης στο εσωτερικό της ΝΔ, στα πλαίσια του συνεδρίου το κόμματος.

 Μήνυμα συσπείρωσης και αισιοδοξίας από τον Μ. Βορίδη στο συνέδριο της ΝΔ.
«Η παράταξή μας βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Αν ακούγαμε την Αριστερά, η χώρα θα είχε γίνει σοβιετικό καθεστώς. Σε μία άλλη ιστορική φάση αυτοί που θα έπρεπε να είχαν διδαχθεί δεν διδάχθηκαν. Κάποιοι φώναζαν "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έβαζε τη χώρα στην ΕΕ. Πάλι βρέθηκαν στη λάθος πλευρά της Ιστορίας. Βρίσκονται συνεχώς στη λάθος πλευρά της ιστορίας και συνεχώς επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη», ανέφερε μιλώντας στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Οι ίδιοι ήταν εκείνοι που εν συνεχεία έπαιξαν την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια όταν μας έλεγαν ότι είμαστε γερμονοτσολιάδες γιατί παλεύαμε να κρατήσουμε τη χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αυτή η παράταξη κράτησε όρθια τη χώρα σε εκείνες τις δύσκολες ώρες», πρόσθεσε.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Γιατί πάντα βρίσκονται στη λάθος πλευρά της Ιστορίας; Δεν έχουν, μήπως, τόσους πολλούς διανοούμενους μαζί τους; Δεν έχουν, μήπως, τόσους πολλούς καλλιτέχνες να τους στηρίζουν; Δεν έχουν, μήπως, μεγάλη ηγεμονία σε όλους τους ιδεολογικούς μηχανισμούς; Μία πολύ απλή απάντηση. Γιατί υποστηρίζουν τις λάθος ιδέες. Είναι οι ιδέες τους που είναι λάθος, που τους οδηγούν κάθε φορά στη λάθος πλευρά της Ιστορίας».

«Στην πραγματικότητα η άλλη πλευρά, η αντίπαλη παράταξη, κατανόησε σε βάθος την αξία των ιδεολογικών μηχανισμών. Προσπάθησε να τους ελέγξει», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, μίλησε για τις αλλαγές που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη λειτουργία του κράτους και, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Έχει σημασία αν είσαι καλός ή κακός; Αν δουλεύεις λίγο ή πολύ. Όποιος πετυχαίνει τους στόχους του να έχει μπόνους παραγωγικότητας. Στη διαδρομή καριέρας του όλα αυτά αποκτούν σημασία. Αντί να βαλτώνεις σε μία θέση, έχεις έναν μηχανισμό κινητικότητας που μπορείς να ελπίζεις ότι μπορεί να πας καλύτερα. Χτίζεται μία διαφορετική αντίληψη; Είναι πιο κοντά στις δικές μας αξίες αυτός ο εργαζόμενος κόσμος; Η απάντηση είναι ναι. Να η δουλειά που κάνουμε στη δημόσια διοίκηση. Φτιάχνουμε ένα νέο κράτος που ανατρέπει για δεκαετίες δομημένα στερεότυπα».

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διαφθοράς.«Τι μας έλεγαν; Μας έλεγαν αντί να αναζητήσω τα αίτια της διαφθοράς έχω μία θεωρία για το πώς λειτουργεί. Προσπαθώ να κατασκευάσω τα γεγονότα έτσι ώστε να ταιριάζουν στη θεωρία. Είπαν ότι θα πατάξουν τη διαφθορά. Κάνανε εξεταστικές επιτροπές. Η εξεταστική για τη Novartis κατέληξε στη σκευωρία. Έχουν απαλλαγεί όλοι οι εμπλεκόμενοι και έχουμε έναν κατηγορούμενο, τον κ. Παπαγγελόπουλο, που την ενορχήστρωσε. Το αποτέλεσμα επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χώρα στη διεθνή κατάταξη διαφθοράς να κατρακυλήσει 11 μονάδες και με όσα καναμε εμείς να τις καλύψουμε και να κερδίσουμε ακόμα δύο. Μας περιμένουν σκληρές μάχες για το πολιτικό μας πρόγραμμα αλλά κυρίως για την υπεράσπιση των διαχρονικών αξιών μας, του έθνους και της ελευθερίας».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Επί 299 ψηφισάντων, 156 βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενώ υπήρξε και 1 «παρών» του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Μπογδάνου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Να πάρει καθαρή θέση ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους αντιεμβολιαστές

«Οι αντιεμβολιαστές είναι δικοί σας φίλοι» σχολίασε ο κ. Ζαχαριάδης, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι τους τρομοκρατεί και τους απειλεί με απόλυση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Στο πειθαρχικό όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν εμβολιαστούν

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα εμβολιάζονται υποχρεωτικά, αλλιώς θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία και το αν τελικά θα απολυθεί κάποιος είναι απόφαση του συμβουλίου.