ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Συνάντηση Μητσοτάκη-εταιριών κινητής τηλεφωνίας για το κόστος των δεδομένων

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Επίσης συζητήθηκαν η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία, καθώς και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής. Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

μαχητικό αεροσκάφος F-16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

F-16 Viper: Οι φονικές «οχιές» της Πολεμικής Αεροπορίας, ασπίδα του Αιγαίου

Η παραλαβή του 50ού F-16 Viper αποτελεί ορόσημο στην επιχειρησιακή αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας, ενισχύοντας δυνατότητες, διασύνδεση και αποτρεπτική ισχύ. Που διαφέρουν οι νέες «οχιές» σε σχέση με τα προηγούμενα f-16.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ανάγκη η καταπολέμηση της τοξικότητας στη δημόσια ζωή

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη αντιμετώπισης της τοξικότητας στη δημόσια ζωή, στήριξε την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ για διαλεύκανση της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ και ζήτησε αντικειμενικότητα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν: Άμεσο και άνευ όρων άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ ζητά η σύνοδος Παρισιού

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε άμεσο και χωρίς όρους άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, μετά από τηλεδιάσκεψη 40 χωρών με τον Κ. Μητσοτάκη. Χαιρέτισε την παύση πυρός ΗΠΑ-Ιράν και τόνισε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας χωρίς διόδια.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: «Ο πρωθυπουργός ευθύνεται για το κλίμα τοξικότητας»

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ για τοξικότητα και διχασμό, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός υποδαυλίζει τον φανατισμό, επιτίθεται στους θεσμούς και επιλέγει την πόλωση για πολιτική επιβίωση.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιθέσεις κατά της δημοκρατίας, αναφέροντας τα σκάνδαλα ΟΠΕΚΕΠΕ, τις παρακολουθήσεις και τη στάση του κ. Γεωργιάδη απέναντι στη Δικαιοσύνη και στην Ευρωπαία Εισαγγελέα.