ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:03

Αναβάλλεται η επίσκεψη της Γερμανίδας ΥΠΕΞ, θετική στον κορονοϊό

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του γερμανικού υπ. Εξωτερικών, η κα Μπέρμποκ είχε κάποια συμπτώματα τα οποία είναι χαρακτηριστικά του κορονοϊού και βγήκε θετική σε αντίστοιχο τεστ.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ βρέθηκε θετική στον κορονοιο και διέκοψε την επίσκεψή της στο Πακιστάν, ενώ ακύρωσε και τις προγραμματισμένες για την Πέμπτη και την Παρασκευή επισκέψεις της στην Αθήνα και στην 'Αγκυρα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ από το Ισλαμαμπάντ, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος η κυρία Μπέρμποκ διαπίστωσε ότι είχε χάσει τη γεύση της και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε κατόπιν ήταν θετικό. Υπήρχε θετικό κρούσμα στο οικογενειακό της περιβάλλον το Σαββατοκύριακο, με το οποίο όμως η υπουργός ήρθε σε ελάχιστη επαφή και υποβαλλόταν συνεχώς σε τεστ.

Αναφορικά με το ταξίδι της στην Ελλάδα η κα Μπέρμποκ είχε τονίσει ότι «επισκέπτομαι έναν από τους στενότερους εταίρους μας στην Ευρώπη. Τόσο σχετικά με την στήριξη της Ουκρανίας και την από κοινού ευρωπαϊκή αντίδραση στην επίθεση της Ρωσίας όσο και σχετικά με την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε την κλιματική κρίση και να επιταχύνουμε μαζικά την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην Αθήνα έχουμε ομοϊδεάτες».

Αναφερόμενη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζει ότι «όσο πολλοί Γερμανοί είναι εξοικειωμένοι με την Ελλάδα από αξέχαστες διακοπές, άλλο τόσο λίγο είναι συχνά γνωστή η έκταση των φρικαλεοτήτων που διέπραξαν οι Γερμανοί εδώ κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Ως υπουργός Εξωτερικών, είναι σημαντικό για εμένα να διατηρήσω τη μνήμη ζωντανή».

«Ταυτόχρονα, η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στη Μεσόγειο. Σε μια εποχή που η τάξη ασφάλειας στην Ευρώπη αμφισβητείται θεμελιωδώς από τον πρόεδρο Πούτιν, εμείς, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και ευρωπαίοι εταίροι, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Είναι σημαντικό να λύνουμε τα προβλήματα με συζητήσεις και όχι με την κλιμάκωση της έντασης», συνεχίζει η υπουργός Εξωτερικών και σημειώνει ότι αυτό θα αποτελέσει επίσης σημαντικό ζήτημα και των συνομιλιών που θα έχει στην Τουρκία, την οποία χαρακτηρίζει «απαραίτητο» εταίρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανία: Συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας σε καίρια θέματα στη συνάντηση ΥΠΕΞ

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Βερολίνο ως επιβεβαίωση της συμπόρευσης Ελλάδας-Γερμανίας. Επεσήμανε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας περνώντας τα Στενά του Χορμούζ και απέκλεισε ελληνική στρατιωτική εμπλοκή στον Κόλπο.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία Γερμανίας για Λίβανο και Δυτική Όχθη από τον υπ. Εξωτερικών

Από το Βερολίνο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε ανησυχία για Λίβανο και Δυτική Όχθη, στηρίζοντας την κυριαρχία του Λιβάνου και τη λύση δύο κρατών με διασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ. Τόνισε ανάγκη μεταρρύθμισης της Παλαιστινιακής Αρχής.
Σημαίες Γερμανίας Φινλανδίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερολίνο: Ανοιχτά τα Στενά ζητά η Γερμανία, χωρίς συμμετοχή σε πόλεμο

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ τόνισε ότι η Γερμανία επιθυμεί ανοιχτά τα Στενά του Χορμούζ αλλά δεν θα συμμετάσχει σε σύγκρουση. Για ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα χρειάζεται νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας και συνεργασία με Ιράν και κράτη του Κόλπου.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Βάντεφουλ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντά σήμερα στο Βερολίνο τον Γερμανό ΥΠΕΞ Βάντεφουλ, ακολουθούν δηλώσεις Τύπου. Θα έχει επαφές με Λάσετ και Ράχελ και θα συμμετάσχει σε εκδήλωση στο Bertelsmann. Θέματα: Μέση Ανατολή, Ουκρανία, Ευρώπη.