ΓΔ: 2030.46 0.17% Τζίρος: 467.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κώστας Καραμανλής πορτρέτο
Φωτο: Eurokinissi

Καραμανλής: Μειώνεται στα 30 χλμ./ώρα το όριο ταχύτητας στις μεγάλες πόλεις

Ο υπουργός Υποδομών, αναφέρθηκε στο οδικό έργο Πάτρας - Πύργου, το οποίο όπως είπε έχει ταλαιπωρήσει για πάνω από 15 χρόνια την τοπική κοινωνία και θα είναι έτοιμο σε 36 μήνες.

Δραστικά μέτρα για την οδική ασφάλεια στις πόλεις πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, θέτοντας σε εφαρμογή ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο, που θα περιλαμβάνει μεγάλα έργα υποδομής, αναμόρφωση του ΚΟΚ, ενώ υπάρχει η σκέψη να μειωθεί το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στα μέτρα αυτά αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, στο Regional Growth Conference στην Πάτρα. Παράλληλα ο υπουργός προέτρεψε τους δικυκλιστές να φορούν κράνος.

Επίσης ο υπουργός Υποδομών, μίλησε για το οδικό έργο Πάτρας - Πύργου, το οποίο όπως είπε έχει ταλαιπωρήσει για πάνω από 15 χρόνια την τοπική κοινωνία. Ο υπουργός επεσήμανε πως ήδη είναι στημένα τα εργοτάξια και πως το έργο θα είναι έτοιμο σε 36 μήνες, ενώ μπορεί να παραδίδεται και τμηματικά στο κοινό.

Όπως υποστήριξε μεγάλος στόχος της κυβέρνησης είναι η υπογειοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της σιδηροδρομικής γραμμής που διασχίζει την Πάτρα, ενώ τόνισε ότι ένα σοβαρό και σύγχρονο υπουργείο πρέπει να δώσει έμφαση σε έργα που αφορούν υδάτινους πόρους και φυσικές καταστροφές.

Τέλος, εκτίμησε πως σε λίγο καιρό θα δούμε τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος της Καθημερινής, Αλεξάνδρα Κασσίμη.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο οδικό έργο Πάτρα - Πύργος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υποργού, έχει καθυστερήσει να παραδοθεί, καθώς όπως είχε αναφέρει στη Βουλή τον Οκτώβριο του 2021, μέχρι το τέλος του 2024 θα παραδοθεί ολοκληρωμένο το έργο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Καλαφάτης: Με νέες υποδομές ενισχύουμε την έρευνα και την καινοτομία

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης επισκέφθηκε το ΙΤΕ και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών στην Κρήτη, επισημαίνοντας τη σημασία των νέων υποδομών για την καινοτομία, τη γνώση και την τοπική ανάπτυξη.
Κωστής Χατζηδάκης χαμογελά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα σε θέση ηγεσίας με το νέο Ταμείο Καινοτομίας Υποδομών

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, στο Athens Investor Summit παρουσίασε το Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών, προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για επενδύσεις.
φανάρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγές στους φωτεινούς σηματοδότες για ομαλότερη κυκλοφορία στη Θεσ/νίκη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά σε παρεμβάσεις στους φωτεινούς σηματοδότες για να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Θεσσαλονίκη, επεκτείνοντας τα «έξυπνα φανάρια».