ΓΔ: 2219.32 0.59% Τζίρος: 268.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νίκος Δένδιας στην Βουλή
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Στο Λουξεμβούργο αύριο ο Δένδιας για το 9ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου

Την επομένη ημέρα, τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, που θα λάβει χώρα επίσης στο Λουξεμβούργο.

Στο Λουξεμβούργο θα μεταβεί την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο 9ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου και τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Όσον αφορά στο αυριανό 9ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου, στην ατζέντα της Ολομέλειάς του περιλαμβάνεται ανταλλαγή απόψεων για την υλοποίηση και τις προοπτικές ενισχυμένου διαλόγου και συνεργασίας στο πλαίσιο των Προτεραιοτήτων της ΕΕ στην Αίγυπτο, ενώ προγραμματίζεται η υιοθέτηση των νέων Προτεραιοτήτων της ΕΕ στην Αίγυπτο για το διάστημα 2021-2027. Η Ελλάδα αποδίδει μεγάλη σημασία στις συνεχώς αναπτυσσόμενες σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου, ενός στρατηγικού εταίρου της χώρας μας με κομβικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Την επομένη ημέρα, τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, που θα λάβει χώρα επίσης στο Λουξεμβούργο. Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο Νίκος Δένδιας θα παραστεί σε άτυπο πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού Πίτερ Μάουερ (Peter Maurer), με τον οποίο αναμένεται να συζητηθεί η δράση του Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στο Κέρας της Αφρικής και στην Αίγυπτο και θα ανταλλάξουν απόψεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό τους Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry) στο πλαίσιο άτυπου γεύματος εργασίας. Υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις» αναμένεται να εξετασθούν πρόσφατες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων της ΕΕ με χώρες του Κόλπου και με την Ιορδανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσει, υπό αυτό το λήμμα, για την συνεχιζόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας και προκλητικότητας, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Τέλος, ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του σχετικά με την πρόσφατη περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), η οποία έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 10 Ιουνίου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας βουλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δένδιας: Στην κοπή πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΕΒΕΠ σήμερα στις 17:30. Στην εκδήλωση θα γίνει και απονομή βραβείων από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.
Νίκος Δένδιας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο... «θεσμικός» Δένδιας, η πλατφόρμα ανακοπής πλειστηριασμών και η Snappi

Ο Δενδιας λύνει ολα τα προβήματα που δεν μπορεί να λύσει η κυβέρνηση, γιατί καθυστερεί η νέα πλατφρόρμα για ανακοπές πλειστηριασμών, η κρίσιμη ημέρα για ΟΠΑΠ και γιατί η ΤΙΤΑΝ θα προχωρήσει σε νέες εξαγορές.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Απορρίπτω την κοινωνία πολλαπλών ταχυτήτων στον 21ο αιώνα

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως δεν είναι αποδεκτή η κοινωνία πολλών ταχυτήτων και στόχος του ΥΠΕΘΑ είναι η δημιουργία ενός θετικού προτύπου και ενός μεγάλου οικιστικού προγράμματος στήριξης στρατιωτικών οικογενειών και ευρύτερα.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Μεταρρυθμίσεις μακροπρόθεσμου σχεδιασμού αντί βολικής αδράνειας

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε πως προτιμά τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό με εθνική ευθύνη από την εύκολη αδράνεια, τονίζοντας ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις προκαλούν πάντα αντιδράσεις, ειδικά όταν διορθώνουν στρεβλώσεις ετών.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας για Ένοπλες Δυνάμεις: Διασφαλίζουμε διαρκή ετοιμότητα της πατρίδας

Ο Ν. Δένδιας χαρακτήρισε εθνική ανάγκη την ψήφιση του νέου Χάρτη Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού και κοινωνικής ενότητας, και ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση για τη στάση της.
Έλληνες στρατιώτες παράταξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαλλαγή στράτευσης για νέους με ΔΑΔ και αναπηρία άνω του 67%

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας κατέθεσε βελτίωση στο νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, δίνοντας απαλλαγή από τη στράτευση σε παιδιά με αυτισμό και αναπηρία άνω του 67%. Εξετάζεται επίσης ρύθμιση για υποψήφιους με δυσλεξία.