ΓΔ: 888 -0.59% Τζίρος: 25.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:54:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Skertsos-Akis
Φωτο: ΑΠΕ

Κλιμάκιο με επικεφαλής τον Άκη Σκέρτσο, υπουργών και βουλευτών στο Νομό Καστοριάς

Το γαλάζιο κλιμάκιο επισκέφθηκε έργα, συναντήθηκε με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή, όπως σημειώνουν κομματικές πηγές.

Το νομό Καστοριάς επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας, 'Ακη Σκέρτσο και με τη συμμετοχή της υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέττας Μακρή, του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας & Πρόεδρο της Enterprise Greece Γιάννη Σμυρλή, του βουλευτή του νομού Ζήση Τζηκαλάγια και των βουλευτών Κωνσταντίνου Μαραβέγια, Μαρίας - Αλεξάνδρας Κεφάλα, Βασίλη Γιόγιακα καθώς και της επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρίας Αντωνίου με στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

Το γαλάζιο κλιμάκιο επισκέφθηκε έργα, συναντήθηκε με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή, όπως σημειώνουν κομματικές πηγές. Μάλιστα, ο 'Ακης Σκέρτσος, συνοδευόμενος από το κυβερνητικό κλιμάκιο και τα κομματικά στελέχη της περιοχής, επισκέφθηκε το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης 'Αργους Ορεστικού, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους φορείς της γούνας στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, παρακολούθησε τη εξέλιξη του έργου κατασκευής Δικτύων Φυσικού Αερίου που εκτελεί η ΔΕΔΑ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αλλά και το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς καθώς και το κτίριο του πρώην Ξενία που παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ στο Υπουργείο Πολιτισμού για επέκταση του Βυζαντινού Μουσείου και συνάντηση με την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καστοριάς κα. Ανδρομάχη Σκρέκα.

Ο ίδιος προήδρευσε σε διαδοχικές συσκέψεις με φορείς του πρωτογενούς τομέα καθώς και με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς. Αναφερόμενος σε θέματα Περιφερειακής και τοπικής Οικονομίας τόνισε ότι από την καταγραφή των μεγάλων έργων και δράσεων από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ΕΣΠΑ, Ταμείο ανάκαμψης, πρόγραμμα Α. Τρίτσης, «έχουν έρθει ή θα έρθουν στην περιοχή άμεσα πάνω από 265 εκατ. ευρώ και αυτό είναι σημαντικό για την οικονομία γενικότερα».

Στον απόηχο της επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, δήλωσε ότι για την κυβέρνηση «το πανεπιστήμιο αποτελεί στρατηγικό εταίρο στον σχεδιασμό που κάνουμε, ώστε να συνδεθεί καλύτερα η τοπική οικονομία με τα τμήματα και τις σχολές του». Υπογράμμισε ότι «υπάρχει διάλογος και συνεχής συνεργασία με τον Πρύτανη του ιδρύματος για όλα τα θέματα που τρέχουν με το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης». Τέλος, ο κ. Σκέρτσος απηύθυνε πρόσκληση σε ανοικτό διάλογο στους φορείς τους πολίτες και την κοινωνία της περιοχής, με στόχο «να φτιάξουμε ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο που θα δώσει ελπίδα όχι μόνο να μείνει κόσμος στην περιοχή, αλλά να προσελκύσει και άλλους».

Παράλληλα η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων, στο Νεστόριο όπου και συνομίλησε με πολίτες, στη Μονή Ταξιάρχου Τσούκα- Αγία 'Αννα, στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος στην Καστοριά του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς και στη Μητρόπολη Καστοριάς όπου και συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικο. Στις δηλώσεις της η ίδια τόνισε: «Μαζί με τον Υπουργό Επικρατείας 'Ακη Σκέρτσο, ως επικεφαλής Υπουργοί του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή και του ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννη Σμυρλή, πραγματοποιήσαμε ένα ταξίδι στον Νομό Καστοριάς, που αποτέλεσε ευκαιρία για ουσιαστική επικοινωνία με την τοπική κοινωνία, αφορμή για εποικοδομητικό διάλογο με φορείς, επαναπροσδιόρισε τη βάση της συνεργασίας και ανανέωσε την διαρκή μέριμνα της Κυβέρνησης στα ζητήματα που τέθηκαν, στα επόμενα σχέδια που θα υλοποιηθούν, στις προοπτικές που ανοίγονται και οφείλουμε να στηρίξουμε.

Επενδύουμε στην σταθερή και στοχευμένη προσέγγιση των θεμάτων που αναδεικνύουν οι τοπικές κοινωνίες, αναλαμβάνουμε συντονισμένη δράση, επιβραβεύουμε τις τοπικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που αξιοποιούν τον πρωτογενή τομέα, φέρνουμε στο προσκήνιο κάθε γωνιά της Ελλάδας, προωθούμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και κάνουμε πράξη την εκπαίδευση για την αειφορία μέσα από τους τέσσερις πυλώνες της, την οικονομία, το περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό».

Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής, στις παράλληλες συναντήσεις του επισκέφθηκε τη Γεωργική Εταιρία Οπωροκηπευτικών Καστοριάς ενώ νωρίτερα συνομίλησε με πολίτες στο 'Αργος Ορεστικού. Ο ίδιος δήλωσε: «Επισκέφτηκα για φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το νόμο Καστοριάς κι αυτή τη φορά ως μέλος Κυβερνητικού κλιμακίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Γούνας τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής Κορεατικών εταιριών το προηγούμενο διάστημα και να συζητήσουμε προβλήματα που απασχολούν συνολικά τον κλάδο της γούνας.

Στη ΓΕΟΚ (Γεωργική Εταιρεία Οπωροκηπευτικών Καστοριάς) συζητήσαμε για τις αναπτυξιακές προοπτικές του πρωτογενούς τομέα της Καστοριάς και τις δυνατότητες ανοίγματος νέων αγορών σε χώρες στόχους. Επιπλέον είχα την ευκαιρία να συζητήσω με πολίτες όλων των ηλικιών στο 'Αργος Ορεστικό και να και αφουγκραστώ τις αγωνίες και τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία». Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μελών του κλιμακίου στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Καστοριάς της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Προέδρου της Βασίλη Δελίδη και με την παρουσία και στελεχών από όλο τον νομό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για διερεύνηση πολιτικών ευθυνών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ με δηλωσή του αναφέρθηκε στο θέμα της απόπειρας παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου υπό το φως των σημερινών εξελίξεων και ζήτησε άμεσα «την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση πολιτικών ευθυνών».
Iliopoulos-SYRIZA-Politiki-antipoliteusi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης ψάχνει ημερομηνία εκλογών ανάμεσα σε συμπληγάδες

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι έτοιμος για μια προοδευτική διακυβέρνηση σημειώνει σε συνέντευξή του ο Νάσος Ηλιόπουλος και παρουσιάζει τις προτεραιότητες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ.
nea-dimokratia-syriza
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης για τον έλεγχο των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση μετά την άρνηση της ΝΔ της πρότασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
Pyrkagia-kryoneri
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ επισκέφτηκαν τους πληγέντες των περιοχών του Ρεθύμνου

Κάτοικοι των πληγεισών περιοχών που συναντήθηκαν με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον βουλευτή ΚΚΕ Μανόλη Συντυχάκη, εξέφρασαν την επιτακτική ανάγκη, να δημιουργηθούν πυροσβεστικοί σταθμοί στις επικίνδυνες περιοχές.
Skertsos-Akis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Σημαντικά τα οφέλη της ώσμωσης μεταξύ αιρετών και τεχνοκρατών

Ο υπουργός Επικρατείας, αναφέρεται στις μεγάλες κατακτήσεις της Ελλάδας, όπως η μείωση της ανεργίας, οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση των ξένων επενδύσεων αλλά και η θωράκιση των συνόρων μας έναντι των μεταναστευτικών ροών.