ΓΔ: 1186.78 -0.42% Τζίρος: 27.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:13:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Π. Τσακλόγλου: Τo ΤΕΚΑ θα είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης είναι σήμερα μικρό, ωστόσο θα μεγαλώσει και έχει σχεδιαστεί ώστε να δώσει αξία στις αποταμιεύσεις των ασφαλισμένων και το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Την ασφάλεια των αποταμιευτών θα εξασφαλίσουν τα συλλογικά σχήματα επένδυσης σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνο Τσακλόγλου που τόνισε ότι η επαγγελματική διαχείριση των θεσμικών κεφαλαίων της κοινωνικής ασφάλισης είναι αδιαπραγμάτευτη

Στις εργασίες του συνεδρίου της «Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών», με θέμα: «Η Σημασία της Επαγγελματικής Διαχείρισης των Ασφαλιστικών Πυλώνων», ο Πάνος Τσακλόγλου, επεσήμανε ότι «τα συλλογικά-θεσμικά σχήματα επένδυσης είναι για τους αποταμιευτές ό,τι είναι για τους εργαζόμενους οι εργατικές ενώσεις: Ισχύς εν τη ενώσει. Ο πιο σημαντικός και πιο συνηθισμένος σκοπός αποταμίευσης των πολιτών είναι η ασφαλιστική/συνταξιοδοτική αποταμίευση. Αυτή η αποταμίευση αποτελεί ταυτόχρονα τη σημαντικότερη συνιστώσα της εθνικής αποταμίευσης και η εθνική αποταμίευση, με τη σειρά της, λειτουργεί σαν ισχυρός αναπτυξιακός μοχλός, που υποστηρίζει την εμβάθυνση της εγχώριας κεφαλαιαγοράς, τις εγχώριες επενδύσεις, την αύξηση της παραγωγικότητας και την ανάπτυξη».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε κομβικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες, όπως είπε, «άμεσα ή έμμεσα δημιουργούν ευνοϊκό πλαίσιο, για να αναπτυχθεί και στη χώρα μας η συνταξιοδοτική αποταμίευση και η κεφαλαιοποιητική ασφάλιση» και ανέφερε τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, την εισαγωγή κεφαλαιοποιητικών στοιχείων στην επικουρική ασφάλιση με τη δημιουργία του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) και τον σχεδιασμό ενός πιο ευέλικτου και συνεκτικού θεσμικού πλαισίου που θα διευκολύνει την ανάπτυξη των Επαγγελματικών Ταμείων.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι η επαγγελματική διαχείριση των θεσμικών κεφαλαίων της κοινωνικής ασφάλισης είναι αδιαπραγμάτευτη. «Εμπιστευόμαστε τις αποταμιεύσεις των ασφαλισμένων στους επαγγελματίες διαχειριστές κεφαλαίων, όπως εμπιστευόμαστε την υγεία μας στους επαγγελματίες της Υγείας. Θέλουμε το ΤΕΚΑ να είναι το υπόδειγμα, να θέτει υψηλά τον πήχη για όλους τους φορείς διαχείρισης συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων ανεξαρτήτως πυλώνα» υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε: «Το ΤΕΚΑ, το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης, σήμερα είναι μικρό. Σε λίγα χρόνια, όμως, θα είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας. Γι' αυτό, το ΤΕΚΑ σχεδιάστηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ώστε να δώσει αξία στις αποταμιεύσεις των ασφαλισμένων και το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, βασισμένο στις αρχές της διαφάνειας, της καλής διακυβέρνησης, της επαγγελματικής διαχείρισης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Τσακλόγλου: Παρεμβάσεις για το πλαίσιο των Επαγγελματικών Ταμείων

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών ίδρυσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και ενίσχυσης της διαφάνειας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Τσακλόγλου: Ιδιαίτερα θετικές οι προοπτικές του ασφαλιστικού κλάδου

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε πως η σταδιακή αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, η ισχυρή αναπτυξιακή πολιτική, η ψηφιοποίηση και ο εκσυγχρονισμός της κοινωνίας μπορούν να δώσουν ώθηση στον ασφαλιστικό κλάδο.