ΓΔ: 2171.87 0.51% Τζίρος: 381.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μητσοτάκης
Φώτο: Shutterstock

Στο Κατάρ μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, η ενέργεια στο επίκεντρο

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη μπορεί να ανοίξει παράθυρο συνεργασίας, καθώς η Ελλάδα δύναται να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη.

Επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • Στις 11:00 θα γίνει η τελετή υποδοχής του πρωθυπουργού στο μέγαρο Amiri Diwan.
  • Στις 11:15 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών. Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani.
  • Στις 12:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα που παρατίθεται προς τιμήν του, στο Εθνικό Μουσείο Κατάρ.

Το βασικό θέμα στην ατζέντα της πρώτης συνάντησης που θα έχει ο κ. Μητσοτάκη με τον κ. Tamim bin Hamad Al Thani είναι αναμφίβολα τα ενεργειακά, εξ ου και συνοδεύεται από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. 

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη μπορεί να ανοίξει παράθυρο συνεργασίας, καθώς η Ελλάδα δύναται να αποτελέσει γέφυρα του Κατάρ με την Ευρώπη ως πύλη εισόδου, τόσο μέσω του σταθμού της Ρεβυθούσας όσο και του FSRU στην Αλεξανδρούπολη, όταν είναι έτοιμο προς χρήση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Γιατί ο Γ. Περιστέρης επενδύει στο νερό, οι servicers και η μεγάλη υστέρηση

Η κυβερνητική αντίδραση στην ανάρτηση Πολάκη για τους servicers, τι ακούγεται για τα επενδυτικά κίνητρα του Γ. Περιστέρη στην ΕΥΔΑΠ, το βαρύ κλίμα προβληματίζει την Τρ. Πειραιώς και το Ρωσο - Αμερικανικό μπρα ντε φερ για το κέντρο logistics στη Θεσσαλονίκη.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Επιφυλακή για την ενέργεια και στη Βουλή οι συμβάσεις Chevron

Ο Στ. Παπασταύρου τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για τις τιμές και τον ενεργειακό εφοδιασμό. Όπως είπε, οι συμβάσεις Chevron–Helleniq Energy εισάγονται στη Βουλή στις 5/3 και οδηγούνται προς ψήφιση στις 12/3.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στα τέλη Μαρτίου η απόφαση για νέα αύξηση κατώτατου μισθού

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα πλησιάζει τις χονδρικές τιμές ρεύματος, ενώ οι ΑΠΕ δεν ανήκουν μόνο σε μεγάλες επενδύσεις. Προβληματίζει το κόστος της πράσινης μετάβασης και το ισοζύγιο ανταγωνιστικότητας/κοινωνικής συνοχής.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το ρεύμα στην Ελλάδα 21% φθηνότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη στη Βουλή για το κόστος ενέργειας, διαψεύδοντας ότι η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα και τονίζοντας πως τα τιμολόγια είναι 21% χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Υπουργικό Συμβούλιο οι ενεργειακές συμφωνίες υπό τον Μητσοτάκη

Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου παρουσιάστηκαν ενεργειακές συμφωνίες του ΥΠΕΝ με την ΕΔΕΥΕΠ και τη σύμπραξη Chevron-Helleniq Energy, καθώς και θέματα από τα Υπουργεία Πολιτισμού, Εθνικής Οικονομίας, Πολιτικής Προστασίας και Δικαιοσύνης.