ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
mitarakis, prosfigiko, metanasteytiko, vouli
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Mηταράκης για Έβρο: Ανταποκριτής ξένου ΜΜΕ παρίστανε τον μεταφραστή

Ο υπουργός δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Για το περιστατικό στον Έβρο παραμένουν πολλά ερωτηματικά καθώς διαφαίνονται ήδη σημαντικές ανακολουθίες στα γεγονότα και στις περιγραφές».

«Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει θέσει ως στόχο την οικοδόμηση ανθεκτικών και διαχρονικών σχέσεων καλής συνεργασίας με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, δόθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης άδεια σε μέλη -εγγεγραμμένης στο Μητρώο του ΥΜΑ- Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται στη νομική εκπροσώπηση ασυνόδευτων ανηλίκων, να εισέλθουν στο ΚΥΤ Φυλακίου. Στην αντιπροσωπεία της εν λόγω ΜΚΟ, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, συμμετείχε ανταποκριτής ξένου μέσου ενημέρωσης, ο οποίος υπέβαλε παραπλανητικό αίτημα εισόδου ως μεταφραστής, ενώ πραγματικός σκοπός της επίσκεψης ήταν να συνομιλήσει και να προχωρήσει σε συνεντεύξεις με ορισμένους εκ των 38 μεταναστών που εντοπίστηκαν προ ολίγων ημερών σε ελληνικό έδαφος, οι οποίοι ακόμη βρίσκονται σε διαδικασίες παροχής εξηγήσεων στις αρμόδιες αρχές», καταγγέλλει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. «Μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε ότι παραβιάστηκαν κατ' ελάχιστο οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εμπιστευτικότητας όπως υπαγορεύονται στο Γενικό Κανονισμό Λειτουργίας των δομών φιλοξενίας, καθώς και ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος επέλεξε συνειδητά τον εμπαιγμό των ελληνικών αρχών. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες» . Αναφορικά με το περιστατικό, επισημαίνεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Για το περιστατικό στον Έβρο παραμένουν πολλά ερωτηματικά καθώς διαφαίνονται ήδη σημαντικές ανακολουθίες στα γεγονότα και στις περιγραφές». Συνολικά για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, με πρωτοβουλία του κ. Μηταράκη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16:00 συνεδρίαση της αρμόδιας Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Ο φράχτης επεκτείνεται και θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά, ο υπουργός δήλωσε ότι «ο φράχτης επεκτείνεται και θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του» και τόνισε τη σημασία των καλών σχέσεων με τη γείτονα χώρα.
Evropaiki Enosi, EU, European Union
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας μπαίνει το μεταναστευτικό πρόβλημα

Η ροή των παράτυπων αφίξεων αυξάνεται, και η Frontex μέτρησε περίπου 330.000 παράνομες αφίξεις στην ΕΕ το 2022. Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στοιχεία μόλις το 21% των αποφάσεων επαναπατρισμού που εκδόθηκαν το 2021 εφαρμόστηκαν πραγματικά.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για Τσίπρα: Να ζητήσει συγγνώμη για την υπόθεση των 38 μεταναστών

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για όσους κρύβονται πίσω από το περιστατικό, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παραδεχτεί πως έκανε λάθος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό μίλησαν οι πρέσβεις Βρετανίας και Κύπρου

Οι πρέσβεις 27 χωρών της Ευρώπης, συναντήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και στη συνέχεια όλοι μαζί επισκέφθηκαν το σημείο του φράχτη στον Πόρο των Φερών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος από Έβρο: Η Ευρώπη να στηρίξει την φύλαξη των συνόρων μας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφτηκε σήμερα την Αλεξανδρούπολη και συναντήθηκε με 27 πρέσβεις από χώρες της Ε.Ε, των συνδεδεμένων χωρών με τη συνθήκη Σένγκεν και της Μεγάλης Βρετανίας.