ΓΔ: 916.17 0.08% Τζίρος: 23.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:27:14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xardalias-politiki prostasia
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Eπίσημη επίσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά στην Νότια Κορέα από 4 έως 7 Σεπτεμβρίου

Ο υφυπουργός θα επισκεφθεί και το νέο Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στον πόλεμο της Κορέας, κατόπιν μετεγκατάστασής του σε νέα προσήκουσα θέση.

Επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Κορέας (Σεούλ), θα πραγματοποιήσει από την Κυριακή 4 έως και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, αποδεχόμενος πρόσκληση του Νοτιοκορεάτη ομολόγου του κ. Shin Beom Chul, για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη Υφυπουργών Εθνικής Άμυνας «Seoul Defense Dialogue 2022», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο πλαίσιο της παραμονής του στη Σεούλ, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πέραν της συμμετοχής του στις εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης, θα:

  • Έχει διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας κ. Lee Jong-sup, ôïí Υπουργό Πατριωτών και Βετεράνων κ. Park Minshik, τον Υπουργό Αμυντικών Προμηθειών κ. Eom Donghwan και τον Υφυπουργό Άμυνας κ. Shin Beom Chul, της Δημοκρατίας της Κορέας, καθώς και με ομολόγους άλλων κρατών.
  • Υπογράψει, με τον Υπουργό Αμυντικών Προμηθειών κ. Eom Donghwan, Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Διοίκησης Προγράμματος Αμυντικών Προμηθειών της Δημοκρατίας της Κορέας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την Αμυντική Βιομηχανία και την Υλικοτεχνική Συνεργασία.
  • Συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορέας, Υπέρτιμο & Έξαρχο Ιαπωνίας, κ.κ. Αμβρόσιο, στην έδρα της Μητρόπολης, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου.
  • Επισκεφθεί το νέο Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στον πόλεμο της Κορέας, κατόπιν μετεγκατάστασής του σε νέα προσήκουσα θέση, καθώς και το Μουσείο Πολέμου Κορέας όπου θα καταθέσει στεφάνι στην αναθηματική στήλη που είναι αφιερωμένη στην ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο της Κορέας και στους 196 νεκρούς μας.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xardalias-politiki prostasia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη ενώ θωρακίζουμε την πατρίδα μας

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας, η επίσκεψή του στις ΗΠΑ κινήθηκε σε τέσσερα επίπεδα: το πρώτο, ήταν στο πλαίσιο της πρόσκλησης να εγκαινιάσει το ελληνικό περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: Δεν πέφτουμε σε παγίδα προσχεδιασμένης όξυνσης με την Τουρκία

Για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός αντέδρασε άμεσα και καίρια από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για τη νόμιμη επισύνδεση του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Χαρδαλιάς στη Σάμο στις εκδηλώσεις της επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης

Ο υφυπουργός παρακολούθησε την δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, Ευσέβιου και κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χαρδαλιάς: Όλο και πιο επικίνδυνες γίνονται οι κυβερνοαπειλές

O υφυπουργός Άμυνας παρουσίασε την πλατφόρμα «Pandora» που αποτελεί ένα υπό ανάπτυξη ανοικτό σύστημα λογισμικού για την ανίχνευση και αντιμετώπιση κυβερνοαπειλών. Το πρόγραμμα να υποστηρίζεται από τα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα θα υπερνικήσει τις σημερινές προκλήσεις

«Θα συνεχίσουμε και σήμερα να αγωνιζόμαστε για μία Ελλάδα πιο ισχυρή, για μια Ελλάδα που ορθώνει ανάστημα, για μια Ελλάδα που σέβεται αλλά και απαιτεί τον σεβασμό των υπολοίπων, για μία Ελλάδα που αισθάνεται σίγουρη και ασφαλής» τονίζει ο υπουργός.