ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: www.kke.gr

Το ΚΚΕ ζητά την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Το ΚΚΕ ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα της καταστροφής των αρχείων στην ΕΥΠ για τις υποθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Αθανασίου Κουκάκη.

Την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα της καταστροφής των αρχείων στην ΕΥΠ για τις υποθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Αθανασίου Κουκάκη καθώς και οι καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη για μηνύματα με κακόβουλο σύνδεσμο στο κινητό του τηλέφωνο, που δημιουργεί ερωτηματικά για πιθανή παρακολούθηση» ζητά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Με σχετική επιστολή του, προς τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιο Μπούρα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, και μέλος της επιτροπής, Μανώλης Συντυχάκης, αναφέρει ότι πρέπει να κληθούν σε ακρόαση: ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης, η εισαγγελέας στην ΕΥΠ κ. Βλάχου, και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος.

Ο κ. Συντυχάκης αναφέρει επίσης ότι για την υπόθεση των συνακροάσεων-υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ πρέπει να κληθούν σε ακρόαση εκπρόσωποι των παρόχων τηλεφωνίας ΟΤΕ, VODAFONE, WIND και OTEGLOBE, και ειδικότερα τα παρακάτω αρμόδια στελέχη τους:

Από τον ΟΤΕ: Μέγας Κωνσταντίνος (Executive Director Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Συνέχειας), Λεμονιάς Ευάγγελος (Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης Συστημάτων και Διαχείρισης Περιστατικών Ασφαλείας Ομίλου ΟΤΕ), Διαμαντόπουλος Γεώργιος (Διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Αποτροπής Τηλ. Απάτης Ομίλου ΟΤΕ)

Από τη VODAFONE: Πανάγος Κωνσταντίνος (υπεύθυνος Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών)

Από τη WIND: Κρόγκος Πέτρος (διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης του Δικτύου)

Από την OTEGLOBE: Σύρμαλης Αναστάσιος (υπεύθυνος Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Αναντίστοιχη η ψήφος του ΚΚΕ για το επίδομα στους αστυνομικούς

Ξεκινώντας την ομιλία του για τον προϋπολογισμό, κάλεσε τους βουλευτές και τους υπουργούς της ΝΔ «κρατηθούν» σχολιάζοντας τις κυβερνητικές θριαμβολογίες για την πορεία της οικονομίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Καταγγέλλει τη σύλληψη του γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας

«Στις 00:40 και παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε ήδη ολοκληρωθεί, το Λιμενικό συνέλαβε τον γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Αδάμπα, όπως δηλώθηκε» αναφέρει η ανακοίνωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποκαλύπτει ένα σκοτεινό περιβάλλον

«Το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και θα συμβάλλει για την αποκάλυψη όλων των πτυχών της υπόθεσης» δήλωσε ο γενικός γραμματέας.
Pyrkagia-kryoneri
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ επισκέφτηκαν τους πληγέντες των περιοχών του Ρεθύμνου

Κάτοικοι των πληγεισών περιοχών που συναντήθηκαν με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον βουλευτή ΚΚΕ Μανόλη Συντυχάκη, εξέφρασαν την επιτακτική ανάγκη, να δημιουργηθούν πυροσβεστικοί σταθμοί στις επικίνδυνες περιοχές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ανησυχούμε για θερμό επεισόδιο για να υπάρξει επώδυνος συμβιβασμός

Τόνισε ότι κάτι τέτοιο «είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί ο ελληνικός λαός δεν θα το ανεχτεί αυτό». Είπε ότι τα «τετελεσμένα γεγονότα έτσι γίνονται» και υπενθύμισε το τι συνέβη στην Κύπρο.