ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης με αδιάθετα κονδύλια για τον Τύπο

Το αδιάθετο για το 2019 ποσό για την ενίσχυση του Τύπου, θα διατεθεί στο επίδομα θέρμανσης ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, το αδιάθετο για το 2019 ποσό για την ενίσχυση του Τύπου, θα διατεθεί στο επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που φέτος αναμένεται να φτάσουν τις 600.000 ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως ανέφερε, έχει χορηγηθεί έως τώρα προκαταβολικά  επίδομα θέρμανσης ύψους 68 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ από αυτό που είχε χορηγηθεί, όπως είπε, επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πέτσας έκανε εκτενή αναφορά στο κυβερνητικό έργο του 6μήνου με αφορμή την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2020. 'Οπως είπε πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό της κυβέρνησης, ο οποίος σηματοδοτεί την επιστροφή της πατρίδας μας στο μέλλον. Οπως είπε, «αποτυπώνει την αναπτυξιακή κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής, την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος, με μειώσεις φόρων και συγκράτηση δαπανών και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην πράξη. Ο προϋπολογισμός αυτός, όχι μόνον δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με αποτέλεσμα οι Έλληνες να βλέπουν σημαντική αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματός τους».

Σύμφωνα με τον κύριο Πέτσα, «ο νέος προϋπολογισμός αποδεικνύει πως ό,τι είπαμε, το κάνουμε» ενώ προχώρησε στον απολογισμό του εξαμήνου της κυβέρνησης.

Κυβερνητικός απολογισμός 6μήνου

«Η ψήφιση του προϋπολογισμού γίνεται την ώρα που η κυβέρνηση συμπληρώνει σχεδόν έξι μήνες από τη συγκρότησή της. Σε αυτό το διάστημα, η Βουλή των Ελλήνων έχει ψηφίσει 32 νομοσχέδια και το νέο Σύνταγμα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο νόμο που δίνει, όπως είπε, στους εκτός Επικράτειας Έλληνες εκλογείς τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, στο νόμο που αφορά στο σχέδιο «Ηρακλής» και απαλλάσσει τις τράπεζες από μεγάλο όγκο κόκκινων δανείων, στο νόμο που αφορά πρωτίστως στην ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και της αμυντικής μας βιομηχανίας, στο νόμο το νέο φορολογικό νόμο, που προβλέπει ελαφρύνσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών 1,2 δισ. ευρώ, στο νόμο για την «απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τη στήριξη των ΑΠΕ, στο νόμο «ΕΠΕΝΔΥΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», με σειρά φιλο-επενδυτικών ρυθμίσεων και μέτρων για την αντιμετώπιση της υποδηλωμένης και αδήλωτης εργασίας, στο νόμο περί διεθνούς προστασίας με αιχμή την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, στο νόμο για τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στο νόμο για τη «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας» και τη διεύρυνση του αντικαπνιστικού, στο νόμο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, στο νόμο που αποκαθιστά το άσυλο ιδεών στα Πανεπιστήμια, στο νόμο που ξεμπλόκαρε τις εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης, στο νόμο για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αλλά και στην κύρωση των συμφωνιών παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε τέσσερις θαλάσσιες περιοχές σε Κρήτη και Ιόνιο.

Αναφερόμενος στην ανάταξη της της οικονομίας και την επιτάχυνση της ανάπτυξης, πέρα από την ψήφιση σχετικών νόμων ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην πλήρη άρση των capital controls, στο γεγονός ότι αποπληρώθηκε πρόωρα το υψηλότοκο τμήμα των δανείων του Δ.Ν.Τ., στο ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων όπως στο Ελληνικό, στο λιμάνι του Πειραιά και στη Χαλκιδική, στο ξεμπλοκάρισμα περίπου 170 αιτήσεων για τη χορήγηση αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από υβριδικούς σταθμούς σε μη διασυνδεδεμένα νησιά. Επίσης αναφέρθηκε στο ότι απενεργοποιήθηκε η «ωρολογιακή βόμβα» της Δ.Ε.Η. και προχωρά η εξυγίανσή της, ενώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπέρασε τα 900 εκατ. ευρώ, δηλαδή τριπλάσια σε σχέση με το επίπεδο που βρισκόταν πριν από τις ευρωεκλογές, ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, συμφωνήθηκε η εγκατάσταση στην Ελλάδα υποκαταστημάτων της «BANK OF CHINA» και της γαλλικής «Opel Bank S.A.». Οπως είπε, μόλις χθες εγκρίθηκαν από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων άλλα έξι επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 1 δισεκατομμυρίου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oikonomou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Έρχεται σχέδιο διευκολύνσεων για τις ρυθμίσεις στη θέρμανση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε παρεμβάσεις συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο την απορρόφηση των κραδασμών από το κύμα ανατιμήσεων.