ΓΔ: 2671.72 -0.57% Τζίρος: 129.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:49:35
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
Συνεδρίαση στη Βουλή των Ελλήνων με παρόντα κόμματα, πιθανή συζήτηση για πρόταση δυσπιστίας.

Καταθέτει σήμερα στην Εξεταστική η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Η κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας κατάθεση της επικεφαλής της ΕΑΔ Αλεξάνδρας Ρογκάκου, είναι η έκτη κατά σειρά μάρτυρας που έχει κληθεί και θα καταθέσει στην Επιτροπή.

Με την κατάθεση της επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας κατάθεση της επικεφαλής της ΕΑΔ Αλεξάνδρας Ρογκάκου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Είναι η έκτη κατά σειρά μάρτυρας που έχει κληθεί και θα καταθέσει στην Επιτροπή.

Χθες, έγινε γνωστό, ότι η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας Intellexa που έχει κληθεί για να καταθέσει στην Επιτροπή και η οποία είναι μόνη κάτοικος εξωτερικού ότι κωλύεται αυτή την περίοδο να είναι στην Ελλάδα.

Μετά από συζήτηση στην Επιτροπή και εξέταση προτάσεων, κατά πλειοψηφία, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η πρακτική που έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις σε προηγούμενες Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές της Βουλής. Δηλαδή, να συνταχθεί από κοινού από τα μέλη της Επιτροπής ένα ερωτηματολόγιο να της αποσταλεί και εκείνη να απαντήσει γραπτά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξάρτητες οι Κασιμάτη και Γεροβασίλη – Τετάρτη εκλογή αντιπροέδρου

Η Νίνα Κασιμάτη διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη ανεξαρτητοποιήθηκε. Η Ελληνική Λύση περνά τέταρτη δύναμη. Την Τετάρτη εκλογή νέου αντιπροέδρου Βουλής, με πρόταση της Έλενας Ακρίτα από ΣΥΡΙΖΑ.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ρυθμίσεις για «Διπλή Ανάπλαση» και app «Υγιή Παιδιά»

Εξαιρούνται από την υποχρεωτική ανάπαυση Κυριακών και αργιών οι εργαζόμενοι στο έργο «Διπλή Ανάπλαση», έως 31/8/2027. Το Υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει την επίβλεψη της εφαρμογής «Υγιή παιδιά» για την παιδική παχυσαρκία.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια την Πέμπτη το νέο πλαίσιο για συμπληρωματικές συντάξεις

Το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την επιτροπή και προχωρά στην Ολομέλεια. Η κυβέρνηση τονίζει πως αφορά μόνο τον δεύτερο, προαιρετικό πυλώνα συμπληρωματικής ασφάλισης.
Νίκη Κεραμέως στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στην κοινωνική αδικία με τις συντάξεις χηρείας, λέει η Ν. Κεραμέως

Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε στη Βουλή ότι από σήμερα έως την Παρασκευή καταβάλλονται αυξημένες χήρειας συντάξεις Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζοντας έτσι μια πολυετή κοινωνική αδικία του νόμου Τσίπρα-Κατρούγκαλου.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά ξανά η συζήτηση για το νομοσχέδιο των Επαγγελματικών Ταμείων

Ξεκινά ξανά στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας με στόχο την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης και περισσότερες επιλογές συμπληρωματικής σύνταξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο πλαίσιο στεγαστικής αρωγής και ενισχύσεων από τη Βουλή μετά καταστροφές

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο σχέδιο νόμου για μέτρα στεγαστικής αρωγής και ενισχύσεις μετά από φυσικές καταστροφές, με σαφή ορισμό δικαιούχων, ανώτατα όρια βοήθειας και δυνατότητα πλήρους αρωγής για συγκυρίους, υπό προϋποθέσεις.