ΓΔ: 1191.77 -1.45% Τζίρος: 51.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο Shutterstock

Συνάντηση Μώραλη - Χρυσοχοΐδη με φόντο το παράνομο εμπόριο

Τα προβλήματα που δημιουργεί στην εμπορική δραστηριότητα των επιχειρηματιών του Πειραιά το παρεμπόριο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ευρεία συνάντηση εκπροσώπων και φορέων του Δήμου Πειραιά με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Το παράνομο εμπόριο, το κυκλοφοριακό, αλλά και η έλλειψη προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά ήταν τα κυρίαρχα θέματα που συζήτησαν ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μώραλης: «Διαχρονικό ζήτημα το παρεμπόριο»

«Το παρεμπόριο είναι ένα διαχρονικό ζήτημα που πλήττει τον εμπορικό κόσμο και αμαυρώνει την εικόνα της πόλης, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με σχέδιο, συνέπεια και οργάνωση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μώραλης, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ζήτησε, δε, από τον κ. Χρυσοχοΐδη να αντιμετωπίσει τον Πειραιά ως την πόλη με το μεγάλο λιμάνι της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται και σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό, το οποίο αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα της πόλης.

«Με κοινή προσπάθεια μπορούμε να μειώσουμε το παρεμπόριο και παράλληλα να προσθέσουμε στην "ατζέντα" κι άλλα θέματα προκειμένου να τα επιλύσουμε. Τα προβλήματα δεν λύνονται ως "διά μαγείας". Είδα στον υπουργό μία αποφασιστικότητα και μένει να εστιάσουμε σε αυτά και να δούμε τι καλύτερο μπορεί να γίνει. Υπάρχει μία κυβέρνηση, η οποία μπορεί να βοηθήσει και με τη στήριξη των βουλευτών, είτε να ολοκληρωθούν είτε να ξεκινήσουν σημαντικά έργα υποδομών, ώστε να διευκολύνουμε γενικότερα τη λειτουργία της πόλης», τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά.

Εκτός, όμως, από το παράνομο εμπόριο, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη δημοτική αστυνομία, στην οποία, όπως σημείωσε ο κ. Μώραλης, μέχρι πρότινος υπηρετούσαν 19 άτομα, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν άλλα 10. Παρ' όλα αυτά, το δυναμικό δεν επαρκεί, σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος ζήτησε να βρεθεί μία λύση, καθώς οι δημοτικοί αστυνομικοί μπορούν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των καίριων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος, τουλάχιστον σε επίπεδο πρόληψης.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν βουλευτές του Πειραιά, εκπρόσωποι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων της πόλης, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Ασφάλειας και της Τροχαίας Πειραιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται το «σαφάρι» για την πάταξη του παρεμπορίου

Σημαντική αύξηση, ύψους 51%, παρουσίασαν οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν κατά του παρεμπορίου το διάστημα 02.09.2019 – 14.09.2019  σε σχέση με εκείνες μεταξύ 9.08.2019 και 30.08.2019. Επίσης, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αυξήθηκαν κατά 106%.
Katrinis-Mixalis-KINAL-PASOK
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταπολεμήσει την ακρίβεια

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει τoν πληθωρισμό της απληστίας που κυριαρχεί στην αγορά.