ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: ΑΠΕ

Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό

Στο τραπέζι μεταξύ άλλων ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης και η παρουσίαση και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων για το 2020.

Συνεδριάζει αύριο στις 11.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πρόκειται μεταξύ άλλων να συζητηθούν:

-Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης (Υπουργείο Εργασίας), για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), για την επιτάχυνση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

-Η παρουσίαση του εγχειριδίου καλής νομοθέτησης: νομοπαρασκευστική μεθοδολογία και ανάλυση συνεπειών ρύθμισης (Υπουργός Επικρατείας).

-Η παρουσίαση και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων για το 2020 (Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου).

-Η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και οι δράσεις επιτάχυνσης (Υπουργείο Ανάπτυξης).

-Η σύσταση και συγκρότηση Διυπουργικής Επιτροπής για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή (Υπουργείο Περιβάλλοντος).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Έγκριση προϋπολογισμού 2027 με αυξήσεις δαπανών και νέους φόρους

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε το προσχέδιο προϋπολογισμού 2027, με αυξημένες δαπάνες για άμυνα, νέο χρέος και υψηλότερους φόρους. Επίκεινται περικοπές σε κοινωνικά προγράμματα, ενώ ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από αντιπολίτευση και φορείς.
Σημαίες Γαλλίας πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τις προεδρικές εκλογές του 2027

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα γίνει στις 18 Απριλίου 2027 και ο δεύτερος στις 2 Μαΐου. Ο Μακρόν δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, ενώ το Εθνικός Συναγερμός προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό: Απολογισμός 6μήνου, Ταμείο Ανάκαμψης & νέες εγκρίσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο, με προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, συζήτησε απολογισμό και προγραμματισμό κυβερνητικού έργου για το 2026, πορεία Ταμείου Ανάκαμψης, αγροτικές ενισχύσεις και νομοσχέδια, ενώ όρισε νέες ηγεσίες σε Άρειο Πάγο και ΝΣΚ.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος πρόεδρος Αρείου Πάγου ο Π. Λυμπερόπουλος, εισαγγελέας ο Ε. Μπακέλας

Ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος αναλαμβάνει πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Ευάγγελος Μπακέλας εισαγγελέας, μετά την αποχώρηση Παπαδοπούλου και Τζαβέλλα. Ο Λυμπερόπουλος θα παραμείνει στη θέση του έως το 2030.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Διερευνώνται 2.900 υποθέσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, 1.151 διώξεις

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την κυβέρνηση και την ΑΑΔΕ για την έγκαιρη πληρωμή 617 εκατ. ευρώ σε 530.000 αγρότες, υπερβαίνοντας τον στόχο. Τόνισε πως η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ πέτυχε, παρά τις δυσκολίες.