ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Θεοδωρικάκος: Καταργούνται οριστικά όλα τα άβατα ανομίας στην Ελλάδα

Αναφερόμενος στον πρόσφατο θάνατο του 16χρονου Ρομά, από πυροβολισμό αστυνομικού, ο υπουργός υπογράμμισε: «Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η ανθρώπινη ζωή έχει την ύψιστη αξία».

Καταργούνται όλα τα άβατα ανομίας στη χώρα, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ενώ σημείωσε πως η εκπαίδευση των αστυνομικών είναι διαρκής ώστε να προασπίζουν το νόμο με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα. Αναφερόμενος στον θάνατο του 16χρονου Ρομά, από πυροβολισμό αστυνομικού, ο υπουργός υπογράμμισε: «Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η ανθρώπινη ζωή έχει την ύψιστη αξία.

Και όλοι οι αστυνομικοί μας εκπαιδεύονται διαρκώς για να την προασπίζουν, εφαρμόζοντας αυστηρά τον νόμο. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε στη Θεσσαλονίκη ένα τραγικό συμβάν. Πρόκειται για μία υπόθεση που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Και η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι! Ο νόμος είναι νόμος. Ισχύει για κάθε πολίτη, ανεξαρτήτου χρώματος ή στολής. Και θα ισχύσει και εδώ».

Ασκώντας κριτική στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ.Θεοδωρικάκος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκφράζει έμφυτη αλλεργία προς την Ελληνική Αστυνομία. Απαντώντας σε ερώτηση για τις εθνικές εκλογές, ο υπουργός τόνισε «πως δεν νοείται η έννοια της «χαλαρής» ψήφου, όταν διακυβεύεται το μέλλον της χώρας. Αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι η μοναδική επιλογή σταθερότητας και προοπτικής για το αύριο της πατρίδας».

Οσον αφορά τις κάμερες στις στολές των αστυνομικών, ο κ.Θεοδωρικάκος διευκρίνισε: «Έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός από το αρχηγείο της Αστυνομίας και βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αφορά 2.000 κάμερες που θα φέρουν τα στελέχη της Ομάδας ΔΙΑΣ και άλλες 500 κάμερες οχημάτων της Αμεσης Δράσης. Με τον τρόπο αυτό γίνεται πράξη η δέσμευση που είχαμε αναλάβει. Μια δέσμευση ενίσχυσης του αισθήματος ασφαλείας και δικαιοσύνης των πολιτών, αλλά και τόνωσης του ηθικού των ενστόλων μας που επιχειρούν καθημερινά στον δρόμο».

Σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε: «Έχει απαντήσει ξεκάθαρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ορισμένοι σήμερα επιχειρούν με κάθε τρόπο να διατηρούν στην επιφάνεια ένα ζήτημα για το οποίο, ήδη, έχουν συμβεί τρία πράγματα που επιλεκτικά αποσιωπούν: Πρώτον, το ό,τι υπήρξαν άμεσες αλλαγές σε πρόσωπα. Δεύτερον, το ό,τι ψηφίστηκε άμεσα νόμος για την τροποποίηση και αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Ε.Υ.Π.

Και, τρίτον, το ότι για τις καταγγελίες αυτές κάνει εκτεταμένη έρευνα η Δικαιοσύνη. Όλα αυτά που σας αναφέρω αποτελούν ισχυρά αντανακλαστικά μιας κυβέρνησης που υπηρετεί στη πράξη την αυτοκριτική, αλλά και την αλήθεια προς τους πολίτες. Το λέω αυτό, έχοντα υπόψη πως, από την άλλη, έχουμε μια αντιπολίτευση η οποία έχει αντιληφθεί πως τα τελευταία χρόνια έχει χάσει τη μάχη των ιδεών στην κοινωνία και αποφάσισε να επιστρατεύσει των πόλεμο λάσπης και εντυπώσεων». Παράλληλα, ο κ.Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας. Ειδικότερα:

Για την υπόθεση της Εύας Καϊλή: «Πρόκειται για μια εξέλιξη θλιβερή. Απαιτείται να πέσει παντού φως, να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση και αποκάλυψη της αλήθειας. Είναι μια υπόθεση που σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει, πέραν της κάθαρσης, να αποτελέσει αφορμή και θεσμικών παρεμβάσεων. Γιατί είναι γεγονός πως η Ευρώπη, το τελευταίο διάστημα, μοιάζει περισσότερο με κλειστό σύστημα εξουσιών παρά με οικογένεια δημοκρατικών αξιών. Οσον αφορά τις δηλώσεις αποποίησης της πολιτικής του ευθύνης που επιχειρεί ο κύριος Ανδρουλάκης, θυμίζω:

Η κυρία Καϊλή εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2007, ενώ από το 2014 είναι η μία από τους δύο ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ο άλλος είναι ο ίδιος ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πότε, λοιπόν, ο κ. Ανδρουλάκης κατάλαβε ότι η ευρωβουλευτής του είναι δούρειος ίππος; Τη διέγραψε όταν ανακοινώθηκε η εμπλοκή της στο σκάνδαλο και μετά διέγραψε και τις συγχαρητήριες αναρτήσεις του προς την κυρία Καϊλή για τη θέση του προέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο». Για τις διαρκείς εμπρηστικές δηλώσεις και τη νπροκλητική ρητορική από τον Ταγίπ Ερντογάν και υπουργούς της κυβέρνησής του:

«Τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια η πατρίδα μας έχει ισχυροποιηθεί. Έχει δυναμώσει οικονομικά, στρατιωτικά, στρατηγικά. Δεν είναι η Ελλάδα των ανοιχτών συνόρων και των κλειστών τραπεζών. Είναι η Ελλάδα που προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορα της, που δεν κάνει εκπτώσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα, που δεν αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις. Είναι σαφές πως η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη ενοχλεί σήμερα τον πρόεδρο Ερντογάν. Γιατί στέκεται εμπόδιο στην στρατηγική του, όταν, μέσω των διαρκών προκλήσεων προς την πατρίδα μας, επιχειρεί να μεταθέσει τη διαρκή αμφισβήτηση που έχει στο εσωτερικό του.

Γι' αυτό, άλλωστε, δηλώνει δημόσια πως αρνείται να τον συναντήσει και παρακινεί τον ελληνικό λαό να τον καταψηφίσει στις προσεχείς εκλογές. Ο πρόεδρος Ερντογάν γνωρίζει πως η σημερινή Ελλάδα απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης και της ανοιχτής, πλέον, στήριξης όλου του Δυτικού κόσμου. Γιατί ξέρει να προστατεύει και να θωρακίζει τα σύνορά της. Και θα συνεχίσει να το κάνει με την ίδια αποτελεσματικότητα».

Για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο: «Ο φράχτης στον Έβρο δεν αποτελεί μόνο το ανάχωμα του Διεθνούς Δικαίου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Αλλά, αναδεικνύεται και σε ισχυρή έκφραση της εθνικής μας αποφασιστικότητας. Γι' αυτό και οι διαδικασίες για την επέκτασή του προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Στις 25 Οκτωβρίου η Βουλή ενέκρινε τη σχετική νομοθετική ρύθμιση που μας επιτρέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών για την σύναψη συμβάσεων για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ηλεκτρονικών μέσων, αποκλειστικά για την κατασκευή και την επέκταση του φράκτη.

Προχώρησε η τεχνική μελέτη σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις για μια σειρά θεμάτων. Αποφασίστηκε τα πρώτα 35 χλμ. να γίνουν με εθνικούς πόρους με τη μέθοδο της πρόσκλησης των μεγάλων εταιρειών. Στόχος μας είναι η όλη διαδικασία ανάθεσης να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο. Τις επόμενες εβδομάδες κιόλας, να αναμένετε το πλήρες σχέδιο, αλλά και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του που θα παρουσιάσουμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Theodorikakos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα δεν κάνει εκπτώσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας

«Ο διχασμός και η εσωστρέφεια, από οποίους υποκινούνται, δεν εκφράζουν διαφωνίες για το παρόν, αλλά ανευθυνότητα για το αύριο», είπε και κάλεσε όλους τους Έλληνες να δουλέψουμε μαζί με ενότητα και αποφασιστικότητα.
Theodorikakos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: Εξιχνιάστηκε το 90% των εγκλημάτων στην Ελλάδα

Τα ξημερώματα κατά την αλλαγή του χρόνου, επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και απηύθυνε, μέσω ασυρμάτου, ευχές στους αστυνομικούς που υποδέχτηκαν το 2023 εν υπηρεσία.
Theodorikakos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Αφήνουμε το ρεσιτάλ μίσους του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση των Ελλήνων

Είχε προηγηθεί κριτική στον υπουργό για την εκπαίδευση των αστυνομικών, κατά την ομιλία επί του κρατικού προϋπολογισμού, του αρμόδιου τομεάρχη του κόμματος Χρ. Σπίρτζη με αφορμή την υπόθεση του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη.