ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Νίκη Κεραμέως: Στα 75 εκατ. ευρώ το φετινό φοιτητικό επίδομα

Επίσης η υπουργός διευκρίνισε πως η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του φοιτητικού επιδόματος θα ανοίξει το 2023 για να καταθέσουν τα πιστοποιητικά και να καταβληθεί το ποσό όπως είπε αναδρομικά.

Διευκρινήσεις για το φοιτητικό επίδομα και τους δικαιούχος έδωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως υποστηρίζοντας πως ο προϋπολογισμός του υπουργείου για το φοιτητικό επίδομα ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ για το 202 από 40 εκατομμύρια που ήταν το 2021 και 72 εκατομμύρια το 2022. «Το φοιτητικό επίδομα από 1000 ευρώ το πήγαμε στα 1.500 για όλους τους δικαιούχους και στα 2.000 σε όσους συγκατοικούν» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά

«Πρόκειται για σημαντικές παροχές υπέρ της οικογένειες και υπέρ των φοιτητών» διευκρίνισε η κυρία Κεραμέως και υπενθύμισε πως «πριν από ένα χρόνο το υπουργείο με μια  ειδική ρύθμιση που έκανε, οι δικαιούχοι για το φοιτητικό επίδομα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αυξήθηκε το όριο στους δικαιούχους και από 30.000 που ήταν το εισόδημα  ανέβηκε στα 40.000».

Επίσης η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε πως η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του φοιτητικού επιδόματος θα ανοίξει το 2023 για να καταθέσουν τα πιστοποιητικά και να καταβληθεί το ποσό όπως είπε αναδρομικά, διότι το επίδομα που καταβάλλεται αυτή τη στιγμή είναι για την περσινή χρονιά. Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη ότι στόχος του υπουργείου είναι μέσα από το δημόσιο σχολείο να καλυφθούν παροχές που μέχρι σήμερα έπρεπε να τις πληρώνει ο γονιός.

Τόνισε δε πως θα δοθούν διαδραστικοί πίνακες τη φετινή σχολική χρονιά οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε δημόσια λύκεια, γυμνάσια και στην πέμπτη και έκτη δημοτικού.  Σχετικά με το ζήτημα των διορισμών των καθηγητών, σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως γίνανε 24.700 διορισμοί τα τελευταία δύο χρόνια για την εκπαίδευση. «Κάνουμε προσπάθειες να φύγουμε από την έννοια του στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή. Θέλουμε το προσωπικό μας να έχει ένα σταθερό δεσμό με τα παιδιά» είπε.

Ερωτηθείσα από τον Γιώργο Αυτιά για το πότε θα γίνουν εκλογές η κυρία Κεραμέως είπε: «Ένας άνθρωπος υπάρχει που έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και ξέρει να ζυγίζει τα δεδομένα προκειμένου να προφυλάξει το δημόσιο συμφέρον. Είπε από την αρχή ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και έγινε πράξη. Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε εκλογές μετά την Άνοιξη».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Κομβικός ο ρόλος της αξιολόγησης για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών

Για τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας στην αξιολόγηση, η υπουργός ανέφερε ότι αν και αρχικά υπήρξαν επιφυλάξεις, με την πάροδο του χρόνου «ολοένα και περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι θετικά διακείμενοι».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κεραμέως: Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα

Προέτρεψε τους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο εάν εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης, όπως  γίνεται, πρόσθεσε, με κάθε ασθένεια και τόνισε ότι δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών που νοσούν από Covid - 19. 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κεραμέως: Εντυπωσιακά τα ερευνητικά επιτεύγματα των Πανεπιστημίων

H υπουργός ενημερώθηκε για το ερευνητικό έργο των πανεπιστημίων, τις διακρίσεις φοιτητικών ομάδων σε διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς και τις πρωτοβουλίες αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων και διάχυσής τους.