ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ypourgeio-Ethnikis-Amynas
Φωτο: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΓΕΕΘΑ: Υποκινούμενη η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους του ΑΓΕΕΘΑ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ «επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η πατρίδα του έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα». Αυτό τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο, που τιτλοφορείται: «Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ. Τον εμφανίζει να αγοράζει σπίτι με 600.000 ευρώ μαύρο χρήμα».

«Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται», προστίθεται στην ανακοίνωση, «σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα «Πόθεν Έσχες» πού έχουν κατατεθεί και στα "Ε9" και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του».

«Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας» συνεχίζει η ανακοίνωση. «Δεν πρόκειται δε επ' ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ «επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η πατρίδα του έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η γνώση και η πληροφορία είναι τα όπλα του 21ου αιώνα

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια, σε τελετή απονομής τιμητικού βαθμού Ταξιάρχου Ιππικού Τεθωρακισμένων στον Νικόλαο Κοσμάτο.
Νίκος Δένδιας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο... «θεσμικός» Δένδιας, η πλατφόρμα ανακοπής πλειστηριασμών και η Snappi

Ο Δενδιας λύνει ολα τα προβήματα που δεν μπορεί να λύσει η κυβέρνηση, γιατί καθυστερεί η νέα πλατφρόρμα για ανακοπές πλειστηριασμών, η κρίσιμη ημέρα για ΟΠΑΠ και γιατί η ΤΙΤΑΝ θα προχωρήσει σε νέες εξαγορές.
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες τοποθετήσεις ανώτατων αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις από το ΚΥΣΕΑ

Το ΚΥΣΕΑ στη δεύτερη συνεδρίαση του για το 2026 αποφάσισε τις τοποθετήσεις ανώτατων αξιωματικών. Ο αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Στρατού.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Απορρίπτω την κοινωνία πολλαπλών ταχυτήτων στον 21ο αιώνα

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως δεν είναι αποδεκτή η κοινωνία πολλών ταχυτήτων και στόχος του ΥΠΕΘΑ είναι η δημιουργία ενός θετικού προτύπου και ενός μεγάλου οικιστικού προγράμματος στήριξης στρατιωτικών οικογενειών και ευρύτερα.
Φρεγάτα Ύδρα στο Αιγαίο
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινή άσκηση της φρεγάτας «Ύδρα» με τη φρεγάτα Al Taif της Σαουδικής Αραβίας

Η φρεγάτα «Ύδρα» πραγματοποίησε PASSEX με τη φρεγάτα Al Taif της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα στις 7 Ιανουαρίου, ενισχύοντας την επιχειρησιακή συνεργασία και εκτελώντας ασκήσεις επικοινωνίας και εφοδιασμού.
Έλληνες στρατιώτες παράταξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαλλαγή στράτευσης για νέους με ΔΑΔ και αναπηρία άνω του 67%

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας κατέθεσε βελτίωση στο νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, δίνοντας απαλλαγή από τη στράτευση σε παιδιά με αυτισμό και αναπηρία άνω του 67%. Εξετάζεται επίσης ρύθμιση για υποψήφιους με δυσλεξία.