ΓΔ: 1273.48 0.25% Τζίρος: 70.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Μήνυση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων κατέθεσε ο Γ. Καμίνης

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στους βασικούς λόγους που κατέθεσε τη μήνυση είναι να αναδείξει την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τη βαρύτητα της υπόθεσης και να αποτρέψει την αποκάλυψη της αλήθειας.

Τη μήνυση που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών σχετικά με την πιθανότητα «έμμεσης» παρακολούθησης τού τηλεφώνου του, γνωστοποίησε με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Καμίνης που αναφέρει ότι στενός του φίλος, με τον οποίο διατηρεί τακτική επικοινωνία, έχει κατονομαστεί σε δημοσιεύματα ως στόχος παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν αφορά μόνο τα άμεσα θύματα: τα άτομα εκείνα, των οποίων η ιδιωτικότητα παραβιάστηκε βάναυσα. Αφορά επίσης και όσους ή όσες επλήγησαν εμμέσως, [ ] εκείνους δηλαδή που, για όσο διάστημα διαρκούσε η παρακολούθηση ενός ατόμου από την ΕΥΠ, συνομίλησαν ή επικοινώνησαν μαζί του. Σε αυτά τα «εξ αντανακλάσεως» θύματα ανήκω κι εγώ» γράφει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Καμίνης.

Όπως αναφέρει ο κ. Καμίνης, ο κύριος λόγος της μήνυσης είναι μεν η δικαστική καταδίκη των υπευθύνων, αλλά η πράξη του φέρει και συμβολικό χαρακτήρα: να αναδείξει την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τη βαρύτητα της υπόθεσης και να αποτρέψει την αποκάλυψη της αλήθειας.

Υπογραμμίζει ότι «η πρωτοβουλία αυτή έχει, φυσικά, ένα κύριο στόχο: τη δικαστική καταδίκη των υπευθύνων. Περικλείει όμως κι ένα βαθιά πολιτικό μήνυμα: Αν η εκτροπή έλαβε την έκταση που οι ενδείξεις μάς επιτρέπουν να φανταστούμε, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια με μένα μοίρα είναι δυσθεώρητος. Υπό κανονικές συνθήκες, η αποκάλυψη ενός σκανδάλου τόσο μεγάλου εύρους θα εξωθούσε την Πολιτεία να εξαντλήσει τάχιστα τα περιθώρια για τη διαλεύκανσή του.  Δυστυχώς, σήμερα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: η κυβέρνηση μετέρχεται όλα τα μέσα προκειμένου να υποβαθμίσει τη βαρύτητα της υπόθεσης και να αποτρέψει πάση θυσία την αποκάλυψη της αλήθειας». 

«Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή αντιθεσμική συμπεριφορά, όσοι νιώθουν πως πλήττονται προσωπικά από τις υποκλοπές έχουν χρέος να θυμίζουν και να υπενθυμίζουν στους κυβερνώντες πως δεν θα επιτρέψουν η υπόθεση αυτή να ξεχαστεί» καταλήγει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PASOK-KINAL
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Διάθεση για συναίνεση στο θέμα της επιστολικής ψήφου

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δηλώνει ότι «για εμάς η συμμετοχή στη δημοκρατία δεν είναι ζήτημα ανακοινώσεων, μικροπολιτικής ή πυροτεχνημάτων, αλλά ένα από τα πλέον κρίσιμα θεσμικά ζητήματα λειτουργίας της πολιτείας και ως τέτοιο θα πρέπει να προσεγγιστεί».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Καταρρίπτεται το κυβερνητικό αφήγημα για τον προϋπολογισμό

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η κυβέρνηση κρύβει τα προβλήματα όπως οι κρατικές εγγυήσεις που έχουν τα φτάσει τα 29,6 δισ. το 2022 και υπογράμμισε την κοινωνικά άδικη φορολογική πολιτική.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Κανένα σχέδιο από την κυβέρνηση για Θεσσαλία και Έβρο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα σχέδιο ανασυγκρότησης για τις πληγείσες περιοχές, υπογραμμίζοντας την «επίδειξη αλαζονείας» από την κυβέρνηση.
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Η κυβέρνηση στοχοποιεί όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αποδεικνύεται από τη σχέση έμμεσων και άμεσων φόρων, η αναλογία των οποίων επιδεινώθηκε».
Katrinis-Mixalis-KINAL-PASOK
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Η έλλειψη ρευστότητας «πνίγει» τις ελληνικές επιχειρήσεις

«Πρέπει να επισημάνουμε επίσης, ότι τόσο η ίδια η Standard and Poor’s, όσο και η Παγκόσμια Τράπεζα, αναφέρουν ότι στο θέμα της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης η χώρα μας υστερεί σημαντικά» ανέφερε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Προϋποθέσεις για εναλλακτική νικηφόρα πρόταση από το ΠΑΣΟΚ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως αποδεικνύεται ότι το κόμμα της Χ. Τρικούπη μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις. Τί απαντάει για το θέμα προοδευτικών συνεργασιών και κοινού μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση.