ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Μήνυση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων κατέθεσε ο Γ. Καμίνης

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στους βασικούς λόγους που κατέθεσε τη μήνυση είναι να αναδείξει την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τη βαρύτητα της υπόθεσης και να αποτρέψει την αποκάλυψη της αλήθειας.

Τη μήνυση που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών σχετικά με την πιθανότητα «έμμεσης» παρακολούθησης τού τηλεφώνου του, γνωστοποίησε με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Καμίνης που αναφέρει ότι στενός του φίλος, με τον οποίο διατηρεί τακτική επικοινωνία, έχει κατονομαστεί σε δημοσιεύματα ως στόχος παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν αφορά μόνο τα άμεσα θύματα: τα άτομα εκείνα, των οποίων η ιδιωτικότητα παραβιάστηκε βάναυσα. Αφορά επίσης και όσους ή όσες επλήγησαν εμμέσως, [ ] εκείνους δηλαδή που, για όσο διάστημα διαρκούσε η παρακολούθηση ενός ατόμου από την ΕΥΠ, συνομίλησαν ή επικοινώνησαν μαζί του. Σε αυτά τα «εξ αντανακλάσεως» θύματα ανήκω κι εγώ» γράφει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Καμίνης.

Όπως αναφέρει ο κ. Καμίνης, ο κύριος λόγος της μήνυσης είναι μεν η δικαστική καταδίκη των υπευθύνων, αλλά η πράξη του φέρει και συμβολικό χαρακτήρα: να αναδείξει την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τη βαρύτητα της υπόθεσης και να αποτρέψει την αποκάλυψη της αλήθειας.

Υπογραμμίζει ότι «η πρωτοβουλία αυτή έχει, φυσικά, ένα κύριο στόχο: τη δικαστική καταδίκη των υπευθύνων. Περικλείει όμως κι ένα βαθιά πολιτικό μήνυμα: Αν η εκτροπή έλαβε την έκταση που οι ενδείξεις μάς επιτρέπουν να φανταστούμε, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια με μένα μοίρα είναι δυσθεώρητος. Υπό κανονικές συνθήκες, η αποκάλυψη ενός σκανδάλου τόσο μεγάλου εύρους θα εξωθούσε την Πολιτεία να εξαντλήσει τάχιστα τα περιθώρια για τη διαλεύκανσή του.  Δυστυχώς, σήμερα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: η κυβέρνηση μετέρχεται όλα τα μέσα προκειμένου να υποβαθμίσει τη βαρύτητα της υπόθεσης και να αποτρέψει πάση θυσία την αποκάλυψη της αλήθειας». 

«Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή αντιθεσμική συμπεριφορά, όσοι νιώθουν πως πλήττονται προσωπικά από τις υποκλοπές έχουν χρέος να θυμίζουν και να υπενθυμίζουν στους κυβερνώντες πως δεν θα επιτρέψουν η υπόθεση αυτή να ξεχαστεί» καταλήγει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Μαρινάκης παραδέχθηκε κυβερνητική εμπλοκή στη στοχοποίηση

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για στοχοποίηση του Ν. Ανδρουλάκη ως αντίποινα για τη δράση του υπέρ της διαφάνειας. Θέτει ερωτήματα στον κ. Μαρινάκη για λογαριασμούς και συμβάσεις βουλευτών, ενώ ειρωνεύεται εκδήλωση για τα fake news.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Στις εκλογές επιλέγουμε ανάμεσα σε ανάπτυξη ή στασιμότητα

Ο Κώστας Τσουκαλάς τονίζει πως η προσπάθεια της κυβέρνησης να δαιμονοποιήσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για 4ήμερη εργασία απέτυχε, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις στηρίζουν το διάλογο χωρίς προκαταλήψεις, υπογραμμίζοντας το κρίσιμο δίλημμα των εκλογών.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε συνήγορος του κ. Γεωργιάδη σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κατηγορώντας τον κ. Μαρινάκη ότι ενεργεί ως συνήγορος του κ. Γεωργιάδη και υπερασπίζεται αβάσιμες μομφές περί «ανηθικότητας», ενώ τονίζει τη διαφάνεια των δηλώσεων του κ. Ανδρουλάκη.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Θέτουμε πολιτικά και ηθικά ερωτήματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα νομιμότητας για τον Ανδρουλάκη, αλλά θέτει ηθικά ερωτήματα λόγω των ποσών που εισέπραξε, επισημαίνοντας την αντίφαση με τη ρητορική του ΠΑΣΟΚ.
Ζωή Κωνσταντοπούλου Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το κράτος αμετανόητο, να κληθούν Τζαβέλλας και Δεμίρης στη Βουλή

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας την για αδιαφορία μετά το έγκλημα των Τεμπών και συνδέοντας το με την τραγωδία στην Ηλιούπολη, ζητώντας στήριξη στη νέα γενιά και την ελπίδα.