ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ελλάδας
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Οικονόμου: Ο Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος στα μεγάλα λόγια και τα ψέμματα

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, επισήμανε ότι «δουλεύουμε με μεθοδικότητα για την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα σε ενάμιση χρόνο, με τέτοιο τρόπο ώστε και να είναι ουσιαστική, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών, στις απαιτήσεις».

«Όσο περνάει ο καιρός πλησιάζουμε στις εκλογές. Συνεπείς σε αυτό που έχουμε πει: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πάνω σε συνθήκες προγραμματισμού, ειλικρίνειας αλλά και ουσιαστικού σχεδιασμού για να καταθέσουμε με σεβασμό στον πολίτη την πρότασή μας για την επόμενη μέρα. Κεντρικός πυλώνας είναι αυτό που έχει πει ο Πρωθυπουργός και έχει πάρει πάνω του: Καλύτεροι και μεγαλύτεροι μισθοί για όλους. Να συγκλίνουμε με το μέσο όρο της Ε.Ε. Αυτός είναι ο στόχος», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στα Τρίκαλα και τη συνάντησή του με τους αγρότες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι, «σημασία δεν έχει που ανεβαίνει και τι κάνει για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Σημασία έχει τι λέει κανείς και αν αυτά που λέει συνοδεύονται από ειλικρίνεια, γίνονται πράξη, βοηθούν την κοινωνία και πάμε μπροστά. Και αυτό που συνειδητοποιούμε από τη στάση του κ. Τσίπρα και τότε και τώρα είναι ότι παραμένει αδιόρθωτος. Παραμένει αδιόρθωτος στα μεγάλα παχιά λόγια, στα ψέμματα, στην άγνοια της πραγματικότητας, στην αδυναμία να συντονιστεί με την αληθινή ζωή στην οποιαδήποτε εκφανσή της». 

«Είπε ο κ. Τσίπρας χθες «θα σας βοηθήσουμε για τα λιπάσματα». Και η κυβέρνηση αυτή έχει δώσει περίπου 70 εκ. ευρώ ενίσχυση για τα λιπάσματα. Μίλησε για αποζημιώσεις και ο ΕΛΓΑ τα τελευταία χρόνια έχει δώσει πάνω από 850 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «δουλεύουμε με μεθοδικότητα για την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα σε ενάμιση χρόνο, με τέτοιο τρόπο ώστε και να είναι ουσιαστική, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών και τις απαιτήσεις».  

«Αχαρακτήριστη η δήλωση του κ. Αρβανίτη. Είναι ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό, είναι ντροπή η πολιτική αντιπαράθεση να διολισθαίνει σε αυτά τα όρια. Είναι η συνέπεια της τοξικής αντιπολίτευσης που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας.

Επειδή έχουν επιλέξει να κόψουν κάθε δεσμό με τον ρεαλισμό, τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο, με την αντιπαράθεση με επιχειρήματα, υπάρχει ένας συναγωνισμός μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ποιος θα διακριθεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο τοξικότητας που έχουν φτιάξει», σχολίασε ο κ. Οικονόμου με αφορμή τη δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη

«Τα μέτρα περνούν τάχιστα και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μία ακόμη ουσιαστική ενίσχυση, η οποία δεν προέρχεται από υπερφορολόγηση, από άκριτες πολιτικές ούτε από αλλοπρόσαλλους σχεδιασμούς. Προέρχεται από την απόδοση της οικονομίας και της ανάπτυξης», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλει σοβαρό πρόβλημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για αδιαφορία να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις, πλήττοντας τη διαφάνεια.
Ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ακρίβεια και κερδοσκοπία «έφαγαν» την αύξηση κατώτατου μισθού

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων, καθώς η ακρίβεια και η κερδοσκοπία μειώνουν την αγοραστική δύναμη. Τα 770 ευρώ δεν αρκούν για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση παίρνει ελλιπή μέτρα για να φανεί συνεπής

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ταύτιση με Τραμπ και Νετανιάχου, αδράνεια στην πρόληψη πολέμου και έλλειψη εθνικής γραμμής, ενώ επέκρινε τα περιορισμένα μέτρα για τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Ρεσιτάλ ανακρίβειας και καιροσκοπισμός από ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο για ανακρίβειες και καιροσκοπισμό, τονίζοντας πως δεν ψήφισαν σύμβαση που οι ίδιοι είχαν διαπραγματευτεί και υπογράψει ως κυβέρνηση.