ΓΔ: 1220.89 1.54% Τζίρος: 148.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xristos dimas kainotomia

Χρ. Δήμας: Μεταφορά τεχνογνωσίας από το MIT στις ελληνικές startup

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι ο δείκτης καινοτομίας της χώρας αυξάνεται με έντονο ρυθμό την τελευταία τετραετία ενώ πολύ μεγάλη βελτίωση έχουν καταγράψει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

H Ελλάδα κατέκτησε την 1η θέση, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή στον Συνολικό Δείκτη Καινοτομίας μεταξύ 2015 - 2022 ανάμεσα στα 27 Κράτη-Μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση European Innovation Scoreboard (EIS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας μιλώντας το 25ο Global Startup Workshop, το συνέδριο που διοργανώνει το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) και φέρνει, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, στην Ελλάδα την παγκοσμίου φήμης τεχνογνωσία στην τεχνολογία και την νεοφυή επιχειρηματικότητα.

«Η αύξηση της τιμής του δείκτη καινοτομίας παρατηρείται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό κατά την τελευταία τετραετία, ενώ πολύ μεγάλη βελτίωση έχουν καταγράψει οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) με καινοτομίες προϊόντος, οι καινοτόμες ΜμΕ που συνεργάζονται με άλλες, η απασχόληση σε καινοτόμες επιχειρήσεις, οι πωλήσεις καινοτόμων προϊόντων, καθώς και οι ΜμΕ με καινοτομίες επιχειρησιακών διαδικασιών», τόνισε ο υφυπουργός.

Παρουσίασε επίσης τις ενδεικτικές δράσεις που προώθησε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και έχουν συμβάλλει στην ταχεία βελτίωση της Ελλάδας στον χώρο Έρευνας και Καινοτομίας τα τελευταία χρόνια.

Tο MIT GSW 2023, τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής καθώς και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Υποστηρίζεται από το Επιχειρηματικό Κέντρο Martin Trust, το Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Legatum και το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης της Επιχειρηματικότητας REAP. Στη διοργάνωση συμμετέχουν ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων του MIT και το Hellenic Innovation Network.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής: «Το συνέδριο αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τη νεοφυή επιχειρηματική κοινότητα παγκοσμίως. Μία σπουδαία ευκαιρία γνώσης, δικτύωσης και διασύνδεσης των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων με το δίκτυο του MIT. Είναι πολύ σημαντικό να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας, μεταξύ του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και με ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου. Παρέχουμε έτσι, ένα ακόμα απαραίτητο εργαλείο προκειμένου οι νέοι ταλαντούχοι Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες να έχουν τη δυνατότητα να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο από στην χώρα μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα του MIT Enterprise Forum στην Ελλάδα που το διοργάνωσε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με τόσο μεγάλη επιτυχία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tarantilis, Kivernitikos Ekprosopos, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Ταραντίλης: Απαραίτητη η διασύνδεση πανεπιστημίων και επιχειρήσεων

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας σημείωσε πως αποτελεί βασική προϋπόθεση για την παραγωγή καινοτομίας η εξωστρέφεια των πανεπιστημίων, ενώ υπογράμμισε το νέο ευνοϊκό πλαίσιο ανάπτυξης για τους τεχνοβλαστούς.
pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μιχαηλίδου: Νέα εργαλεία για ενίσχυση των πολιτών με αναπηρία

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία και η Τεχνητή Νοημοσύνη, στην ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία.
Ergasia, Tilergasia, Telergasia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικές Startups τουρισμού σε ένα καινοτόμο σύστημα ανάπτυξης

Ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator - μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος - είναι ο μοναδικός επιταχυντής στην Ελλάδα που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αναβάθμιση τεχνολογικών νεοφυών επιχειρήσεων τουρισμού.
kikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η ψηφιακή καινοτομία βελτιώνει τις επιδόσεις του τουρισμού

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως έχει υπάρξει σημαντική επένδυση για να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες οι επιχειρήσεις του κλάδου, σημειώνοντας πως οι online προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2023 καταγράφουν ήδη ρεκόρ.
Tarantilis, Kivernitikos Ekprosopos, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Ταραντίλης: Απαραίτητη η στοχευμένη ανάπτυξη της καινοτομίας

Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε πως όταν μια ομάδα δραστηριοποιείται σε ένα συγκεκριμένο κλάδο της οικονομίας μπορεί να αποκτήσει καλύτερη γνώση ώστε να δημιουργήσει το κατάλληλο προϊόν για την αγορά.