ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: ΑΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης εάν έγινε εξαγωγή Predator στο Σουδάν

«Ενέπλεξε τη χώρα μας στον εμφύλιο και το αιματοκύλισμα; Έδωσε ο κ. Σμυρλής άδεια εξαγωγής;», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να απαντήσει αν δόθηκε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν και «ενέπλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω έμμεσα, την χώρα μας στον εμφύλιο και το αιματοκύλισμα ενεπλάκη έμμεσα η χώρα μας στον εμφύλιο», καλεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Την ώρα που μαίνονται οι εχθροπραξίες στο Σουδάν, με εκατόμβη νεκρών και με την αγωνία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες να μεγαλώνει, παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για την έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον εμφύλιο μέσω της εξαγωγής του Predator», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται και οφείλει απαντήσεις». Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θέτει το ερώτημα: «Έδωσε ο κ. Σμυρλής άδεια εξαγωγής του Predator εκτός από τη Μαδαγασκάρη και στο Σουδάν, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια της πολιτοφυλακής RSF; Με απλά λόγια, ενέπλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω έμμεσα, τη χώρα μας στον εμφύλιο και το αιματοκύλισμα;». «Μήπως γι' αυτό αρνείται, παρά το αίτημά μας στη Βουλή, να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ;», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας επίσης: «Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ασχοληθεί σοβαρά ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με το σκάνδαλο;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «όσο καθυστερούν οι απαντήσεις τόσο μεγαλώνουν οι βεβαιότητες, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκούνταν μόνο στο να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατού, αλλά έκανε την χώρα επιχειρηματικό εφαλτήριο για την εξαγωγή μιας τόσο επικίνδυνης τεχνολογίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναίκα σε εκδήλωση ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν νομοσχέδιο με κοινωνική συμφωνία

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε στη Βουλή τη σημασία του μέτρου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ασκώντας κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επειδή καταψήφισαν νομοσχέδιο που προέκυψε με σύμφωνη γνώμη όλων των Κοινωνικών Εταίρων.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέλεια Βουλής: Εγκρίθηκαν τα πρωτόκολλα στρατιωτικής εκπαίδευσης Ελλάδας-Αιγύπτου

Η Βουλή ενέκρινε δύο πρωτόκολλα στρατιωτικής εκπαίδευσης Ελλάδας-Αιγύπτου. Υπέρ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, κατά ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Πλεύση· «παρών» Ελληνική Λύση, Νίκη. Ο υφυπουργός τόνισε το στρατηγικό όφελος και την ασφάλεια δεδομένων.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δημόσια παραδοχή αποτυχίας της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι οι δηλώσεις Καιρίδη για τη Χίο παραδέχονται κυβερνητική αποτυχία, καταρρίπτοντας το αφήγημα περί σωστής διαχείρισης. Κάνει λόγο για υποκρισία της ΝΔ ακόμη και στα ζητήματα προστασίας ζωής.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Όχι σε άρση μονιμότητας και «δημοσιονομικό κόφτη» στο Σύνταγμα

Ο Νίκος Παππάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επιδιώκει συνταγματική αναθεώρηση για να δημιουργήσει μικρό μπλε κράτος και να ευνοήσει εργολάβους και κομματικούς, ενώ προειδοποίησε ότι το “φρένο χρέους” αφήνει τη χώρα ευάλωτη.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η ΝΔ τιμωρεί οδηγούς ταξί για χάρη μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων»

Συνάντηση Σ. Φάμελλου (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) με το Σωματείο ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης «Ερμής». Κατηγορεί τη ΝΔ για πολιτικές υπέρ μεγάλων εταιρειών και δηλώνει στήριξη στις κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κατάθεση Καρασμάνη διαφώτισε το σκάνδαλο αγροτικών ενισχύσεων

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Καρασμάνης στην Εξεταστική Επιτροπή ανέφερε ότι η «τεχνική λύση» για τους βοσκοτόπους ήταν μεταβατική και θα έπαυε με τα σχέδια βόσκησης, τα οποία δεν υλοποιήθηκαν, οδηγώντας στη σημερινή κατάσταση στον ΟΠΕΚΕΠΕ.