ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

«Ναι» της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων στην άρση ασυλίας του Γεωργούλη

Το επόμενο βήμα στην υπόθεση είναι να αποφασίσει για την άρση της ασυλίας η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη συνεδρίαση που θα γίνει πιθανότατα την 1η Ιουνίου.

«Ναι» στην άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη είπε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα το πρωί (Τρίτη 30/5). Το επόμενο βήμα στην υπόθεση είναι να αποφασίσει για την άρση της ασυλίας η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη συνεδρίαση που θα γίνει πιθανότατα την 1η Ιουνίου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα έλαβε το αίτημα των βελγικών αρχών τέλος Μαρτίου σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το ανακοίνωσε στην ολομέλεια του Στρασβούργου στις 17 Απριλίου (την πρώτη ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε αφότου ενημερώθηκε από τις αρχές), γεγονός που υποδεικνύει ότι δεν υπήρξε κωλυσιεργία όπως επισήμαναν πηγές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σπυράκη: Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής σημείωσε πως έχει συμφωνηθεί το 30% του προϋπολογισμού 2021-2027 να διατίθεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Κάλεσε επίσης για ευελιξία στη χρήση πόρων και χαμηλότοκα δάνεια από την ΕΤΕπ για έργα σε πληγείσες περιοχές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βοήθεια

Ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε πως πρέπει να κινητοποιηθεί περισσότερη ευρωπαϊκή βοήθεια προς τη χώρα και στον ελληνικό λαό τόσο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Δεν έχω σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά μου

H πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ακόμα μια συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της, αυτή την φορά στην εφημερίδα της Ολλανδίας «De Standaard», μιλώντας για το σκάνδαλο Qatargate.