ΓΔ: 1200.15 -0.01% Τζίρος: 61.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:11:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Katrinis-Mixalis-KINAL-PASOK

Μ. Κατρίνης: Ανάγκη εθνικής πολιτικής για την ανάπτυξη της Θράκης

Ο κ. Κατρίνης στηλίτευσε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει τον περασμένο Ιούλιο στη Βουλή το νομοσχέδιο για την διαδικασία εκλογής μουφτή που στοχεύει στην αποκατάσταση της ομαλότητας.

Για τα ζητήματα που απασχολούν τη Θράκη αλλά και τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ Οζγκιούρ στη Ροδόπη, μίλησε ο Μιχάλης Κατρίνης στο OPEN και την ενημερωτική  εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Ο κ. Κατρίνης στηλίτευσε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει τον περασμένο Ιούλιο στη Βουλή το νομοσχέδιο για την διαδικασία εκλογής μουφτή που στοχεύει στην αποκατάσταση της ομαλότητας και του τερματισμού της επιρροής του ψευδομουφτή στη μουσουλμανική μειονότητα.

Προφανώς, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως προτεραιότητα την κομματική του ενίσχυση και όχι την ανάγκη υιοθέτησης κανόνων. «Τους κανόνες πρέπει να γίνει σαφές ότι τους θέτουν η Ελληνική Δημοκρατία και το κράτος» τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν υιοθέτησε το πόρισμα και τις προτάσεις της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη.

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να συμφωνήσουν στην αντιμετώπιση της αθέμιτης επιρροής που ασκείται από το βαθύ τουρκικό κράτος στη μουσουλμανική μειονότητα και η οποία συνιστά απειλή συνολικά για την περιοχή αλλά και την εθνική μας ασφάλεια. Πρέπει να σχεδιαστεί και να τεθεί σε εφαρμογή μια εθνική πολιτική για την ανάπτυξη της Θράκης» επισήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Συνεχείς αποτυχίες έχουμε από το επιτελικό κράτος

«Αυτό αποδεικνύεται ένα περίβλημα ενός κέντρου εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου γίνεται έλεγχος όλων των δομών του κράτους με αναξιοκρατικό και πελατειακό τρόπο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Στις επιχειρήσεις μεταφέρει το κόστος των καταστροφών ο πρωθυπουργός

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε ότι ουσιαστικά ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και «δείχνει ότι προσπαθεί» χωρίς αυτό να ισχύει στην πραγματικότητα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Ανυπεράσπιστοι οι πολίτες στην πλημμύρα των αυξήσεων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να παταχθεί η αισχοκέρδεια στην αγορά, επισημαίνοντας ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έχει παραμένει για αρκετούς μήνες σε διψήφια ποσοστά.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Απαραίτητη η δημιουργία ανθεκτικής οικονομίας και κοινωνίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η Θεσσαλία βίωσε το μεγαλύτερο πλημμυρικό φαινόμενο της ιστορίας που προκάλεσε ανυπολόγιστη καταστροφή σε υποδομές, σπίτια και καλλιέργειες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στη Θεσσαλία από την πλημμύρα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί τις καταστροφικές συνέπειες από την πλημμύρα στη Θεσσαλία και υπογράμμισε ότι κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αποκατασταθούν οι καλλιέργειες.