ΓΔ: 897.21 -1.71% Τζίρος: 5.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:47:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κ. Μητσοτάκης: Μην χαθεί η ευκαιρία για τις 120 δόσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη με ανάρτηση του στο Twitter κάλεσε τους πολίτες να μην αφήσουν χαμένη την ευκαιρία της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη που βρίσκεται με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ, με ανάρτηση στο Twitter για τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων έδωσε το έναυσμα στους πολίτες για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός έγραψε: «Η εφαρμογή για τη νέα και βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι πλέον ανοιχτή για πολίτες και επιχειρήσεις που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Καλώ τους πολίτες να μην αφήσουν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ως μεγάλο στόχο να πείσει τους δανειστές να συμφωνήσουν σε μείωση των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% και επιθυμεί να κρατήσει μία πιο μετριοπαθή στάση σε σχέση με το παρελθόν ενώ δεν παρουσιάζεται πρόθυμος να πιέσει για άμεση αλλαγή της συμφωνίας που προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο μέχρι το 2022.  Αντιθέτως, στόχος του είναι να καθησυχάσει τους συνομιλητές του στέλνοντας μήνυμα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της τόσο για το 2019, όσο και για το 2020.

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά έχει ήδη καταστρώσει τη στρατηγική της προκειμένου να επιτευχθεί  μία νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών από το 2021. Ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ζητήσει από τους διεθνείς πιστωτές να υπολογίσουν τα κέρδη της ΕΚΤ και άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών από τη κατοχή ελληνικών ομολόγων (ANFA, SMPs) στον υπολογισμό της επίτευξης των στόχων, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε.

Αν το αίτημα αυτό γίνει αποδεκτό, αναμένεται να ανοίξει δημοσιονομικός χώρος ύψους 0,6%, εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή βάση για ικανοποίηση των ελληνικών προσδοκιών.


 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Το πράσινο μήνυμα από την Αθήνα για τη Μεσόγειο

Ο πρωθυπουργός σε άρθρο του στην ισπανική εφημερίδα El Pais σημειώνει πως η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου που διεξάγεται στην Αθήνα αποτελεί κορυφαίο γεγονός σε μια κρίσιμη συγκυρία.