ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
Βάθρο ομιλίας με το λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έτοιμο για εκδήλωση ή ομιλία.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή προέδρου αρχές Σεπτεμβρίου πρότεινε η Ράνια Σβίγκου

Από το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Νωρίτερα, προτάθηκε ομόφωνα για πρόεδρος της Κεντρικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ για αντιπρόεδρος της Βουλής προτάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη.

Την εκλογή προέδρου από τη βάση στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές πρότεινε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Στην ίδια πρόταση, η γραμματέας του κόμματος ορίζει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου και το διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου, ώστε να ακολουθήσει η εκλογή του νέου προέδρου. Νωρίτερα, προτάθηκε ομόφωνα για πρόεδρος της Κεντρικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ για αντιπρόεδρος της Βουλής προτάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία φαίνεται να απολαμβάνει της αποδοχής απ' όλες τις συνιστώσες.

Οι Διονύσης Καλαματιανός και η Σία Αναγνωστόπουλου έχουν προταθεί για γραμματείς της ΚΟ, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα στις προτιμήσεις των μελών της Γραμματείας. Για τη θεση της γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτάθηκε την Θεοδώρα Τζάκρη. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 και θ συνεχιστεί έως ότου αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα των διεργασιών για την εκλογή νέου προέδρου.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλει σοβαρό πρόβλημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για αδιαφορία να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις, πλήττοντας τη διαφάνεια.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Αρβανίτη για θανατική ποινή και διακρίσεις στο Ισραήλ

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Κώστας Αρβανίτης για τον νέο ισραηλινό νόμο που επιβάλλει θανατική ποινή, χαρακτηρίζοντάς τον ως μέσο φυλετικής διάκρισης κατά Παλαιστινίων, ζητώντας εξηγήσεις για τη χρηματοδότηση της ΕΕ προς το Ισραήλ.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει ενωμένος στις επόμενες εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με ενωτική προοδευτική πρόταση, τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, καλώντας για συνεργασία αριστερών δυνάμεων χωρίς όρους και επικρίνοντας την απόφαση του ΠΑΣΟΚ για αυτόνομη κάθοδο ως λάθος.
Ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ακρίβεια και κερδοσκοπία «έφαγαν» την αύξηση κατώτατου μισθού

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων, καθώς η ακρίβεια και η κερδοσκοπία μειώνουν την αγοραστική δύναμη. Τα 770 ευρώ δεν αρκούν για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γαβρήλος: Άκαρπη η μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο Γιώργος Γαβρήλος, τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χαρακτήρισε «αναιμική» την αύξηση του κατώτατου μισθού, ζητώντας μείωση φόρων, αυστηρό έλεγχο της αγοράς και επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.