ΓΔ: 1449.08 0.15% Τζίρος: 3.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:54:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mitsotakis-Xrysohoidis
Φωτο: Menelaos Myrillas/ SOOC

Μητσοτάκης: Άμεσα ενισχύεται το ΕΚΑΒ από Πυροσβεστική - Ένοπλες Δυνάμεις

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή η απόφαση δεν αποτελεί υποκατάστατο του συνολικού σχεδιασμού για το ΕΚΑΒ καθώς οι αλλαγές για το ΕΚΑΒ θα προχωρήσουν, όπως έχουν δρομολογηθεί.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας, που διήρκεσε μιάμιση ώρα. «Ίσως και μέσα στη διάρκεια της ημέρας να έχουμε την απόφαση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την αξιοποίηση των μέσων της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα των διακομιδών του ΕΚΑΒ» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση των ασθενοφόρων.

Αυτό όπως είπε, δεν αποτελεί υποκατάστατο του συνολικού σχεδιασμού για το ΕΚΑΒ καθώς οι αλλαγές για το ΕΚΑΒ θα προχωρήσουν, όπως έχουν δρομολογηθεί.

Τόνισε επίσης ότι θα παρακολουθεί και θα ελέγχει κατά τακτά χρονικά διαστήματα την πορεία του έργου στο υπουργείο Υγείας και συμπλήρωσε ότι οι πολίτες πρέπει να δουν άμεσα το έργο της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το στοίχημα της Υγείας θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι έχουμε στα χέρια μας τον μπλε φάκελο όπου καταγράφονται οι προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας. «Ο πρωθυπουργός μας έδωσε σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει στο υπουργείο Υγείας» είπε ο υπουργός και προσέθεσε ότι στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Από τη δική μας πλευρά όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπάρχει δέσμευση να αφοσιωθούμε και να εργαστούμε σκληρά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στο σύστημα Υγείας

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας κουβαλάει σοβαρές παθογένειες του παρελθόντος, ωστόσο η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα και αποτελεί σημαντική ευκαιρία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους αγρότες στη Θεσσαλία

Στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις εργασίες για την αποκατάσταση των σχολείων στις πληγείσες περιοχές και την έναρξη των απογευματινών ιατρείων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Σημαντική αύξηση των δαπανών για το εθνικό σύστημα Υγείας

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως οι δαπάνες για το εθνικό σύστημα Υγείας αυξήθηκαν από τα 3,8 δισ. ευρώ το 2019 σε 5,2 δισ. ευρώ το 2023, ενώ τόνισε πως οι μονάδες εντατικής θεραπείας πλησιάζουν τις 1.300.