ΓΔ: 2396.37 0.98% Τζίρος: 236.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Συνεδρίαση Βουλής Ελλάδας
Φώτο: ΑΠΕ

Στην Βουλή δικογραφία για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Διώξεις σε Μιχάλη Χριστοφοράκο και άλλους 30 για ακόμη μία υπόθεση εξοπλιστικών, άσκησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς. Ανάμεσα στα ονόματα και εκείνο του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλο

Αντιμέτωπος με νέα κατηγορία για απιστία βρίσκεται ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, σε βάρος του οποίου οι εισαγγελείς Διαφθοράς σχημάτισαν δικογραφία για μία ακόμα σύμβαση με την Siemens, την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι εισαγγελείς άσκησαν ποινικές διώξεις σε περίπου 30 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην επικεφαλής της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια σε απιστία - αλλά και πρώην στελέχη της γερμανικής εταιρίας και στρατιωτικοί. Η δικογραφία διαβιβάζεται ήδη στην Βουλή προκειμένου να εγκρίνει την διερεύνηση του πρώην υπουργού όσον αφορά την διάπραξη του αδικήματος της απιστίας.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει ήδη καταδικαστεί τελεσίδικα για παράνομες αμοιβές που έλαβε για συμβάσεις του ΥΠΕΘΑ. Η υπόθεση αφορά την προμήθεια του στρατού, με συμβάσεις της ΕΑΒ με την γερμανική εταιρία, για στρατιωτικούς τηλεφωνικούς πίνακες (κέντρα εκστρατείας). Η επίμαχη προμήθεια που ξεκίνησε το 2001 και αφορούσε μία πενταετία, ήταν σκέλος του ευρύτερου προγράμματος ΕΡΜΗΣ Σύστημα Επικοινωνιών Ζώνης Μάχης, που είχε αποφασιστεί το 1998 και είχε ανατεθεί στην ΕΑΒ.

Κατά τους εισαγγελείς Διαφθοράς, η σύμβαση για τα κέντρα εκστρατείας προκάλεσε ζημιά στο Δημόσιο που εκτιμάται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Κριτική στη Ζ. Κωνσταντοπούλου για την εργαλειοποίηση πόνου

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε τη συζήτηση για τις αδειοδοτήσεις περιφερειακών καναλιών διδακτική, επισημαίνοντας τη θετική στάση ορισμένων κομμάτων της Αντιπολίτευσης και απαντώντας επικριτικά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για άδειες στα περιφερειακά κανάλια

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση παρόχων περιφερειακής τηλεόρασης, με ευρεία στήριξη από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και αρκετά κόμματα. Εγκρίθηκε επίσης ρύθμιση για αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσιογράφων της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για άδειες περιφερειακών καναλιών και σχετικές τροπολογίες

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο Μαρινάκη για την οριστική αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ, ενώ τα περισσότερα κόμματα συμφώνησαν στην ανάγκη ρύθμισης μετά από 28 χρόνια αταξίας.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασε στη Βουλή το ν/σ για άδειες περιφερειακών καναλιών και τροπολογίες

Με πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του Παύλου Μαρινάκη για την αδειοδότηση περιφερειακών καναλιών. Υπέρ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, «παρών» ΕΛ.ΛΥ-ΣΥΡΙΖΑ, κατά ΚΚΕ, ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας. Εντάχθηκε και σχετική τροπολογία.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Με τους πολίτες η Ελευθερία στην ενημέρωση αποκαθίσταται

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως η Πλεύση Ελευθερίας θα αποκαταστήσει το δικαίωμα στην ενημέρωση, επικρίνοντας τον έλεγχο και τη φίμωση των μέσων, καθώς και την αυτολογοκρισία που επικρατεί στη δημοσιογραφία στην Ελλάδα.
Ντόρα Μπακογιάννη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Βουλής με πρόεδρο Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών

Συνάντηση στη Βουλή είχαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρόεδρος της CASS, Gao Xiang, με αφορμή το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασσικών Σπουδών, εστιάζοντας στην ενίσχυση των ακαδημαϊκών και πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας-Κίνας.