ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37
Έφη Αχτσιόγλου βήμα Βουλής
Φώτο: SOOC

Αχτσιόγλου: Δεν υπήρξε ετοιμότητα και επιχειρησιακή επάρκεια για πυρκαγιές

Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «απαιτούνται μέτρα πρόληψης, ετοιμότητα, σχέδιο και επιχειρησιακή επάρκεια σε μέσα και προσωπικό, τίποτα από αυτά δεν υπήρξε από την κυβέρνηση της ΝΔ».

«Βρισκόμαστε ενώπιον μίας εθνικής τραγωδίας, με δύο νέους ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους επιχειρώντας στο πεδίο για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Η σκέψη όλων μας είναι στις οικογένειές τους», δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, στο «Κόκκινο 91,4» Θεσσαλονίκης.

Η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι «υπάρχουν ερωτήματα γι' αυτήν την τραγωδία. Θα πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος», προσθέτοντας πως «πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης παραδεχόταν ότι επιχειρούν με πτητικά μέσα τα οποία είναι παλιά και δεν είναι καλά συντηρημένα». Τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την κλιματική κρίση για δικαιολογία, για να πετάξει από πάνω του οποιαδήποτε ευθύνη», όμως, σημείωσε, «η κλιματική κρίση δεν είναι δικαιολογία, είναι ο λόγος για να δρα μία κυβέρνηση». «Απαιτούνται μέτρα πρόληψης, ετοιμότητα, σχέδιο και επιχειρησιακή επάρκεια σε μέσα και προσωπικό, τίποτα από αυτά δεν υπήρξε από την κυβέρνηση της ΝΔ», επεσήμανε.

Αναφερόμενη στις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στην υποψηφιότητά της για την προεδρία του κόμματος δήλωσε ότι «με το βλέμμα στην κοινωνία πρέπει να κάνουμε όλες τις αναγκαίες κινήσεις ώστε να ανασυνταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση και να επιστρέψει σύντομα σε κυβερνητική τροχιά». Όπως σχολίασε, «το γεγονός πως η ΝΔ εξελέγη κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι τέλειωσαν τα προβλήματα της κοινωνίας». «Τα προβλήματα των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων είναι εδώ, έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, με το εισόδημα, με την ακρίβεια, με ζητήματα που αφορούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας», συμπλήρωσε.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «οι πολίτες περιμένουν να τους παρουσιάσουμε ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο, αντιπαραθετικό σε αυτό που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ». «Πρέπει να επιμείνουμε στη μεθοδολογία της δουλειάς και στο περιεχόμενο της πολιτικής», υπογράμμισε, δηλαδή «αντί να βάζουμε ταμπέλες, να μιλήσουμε και να επεξεργαστούμε συγκεκριμένα, μεθοδικά και επιστημονικά πώς απαντάμε στις ανάγκες των ανθρώπων που θέλουμε να εκπροσωπούμε», εξήγησε. «Μίλησα -και θα επιμείνω να μιλώ- για την ανάγκη να έχουμε ένα κόμμα των δομών όχι ένα κόμμα των προσώπων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Pirkagia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκενώνεται η Βρίσα της Λέσβου - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Δαδιά

Οι προβλεπόμενοι από την ΕΜΥ στις επόμενες ώρες βόρειοι άνεμοι στη Δαδιά εντείνουν την επιφυλακή του συνόλου των δυνάμεων, επίγειων και εναέριων που με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τη μάχη της κατάσβεσης.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μαρκόπουλος: Δεν παίζουμε με τα οικονομικά – Ερωτήματα από Ν. Παππά

Ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Μαρκόπουλος τόνισε πως οι πολιτικές της κυβέρνησης ακολουθούν ευρωπαϊκούς κανόνες και είναι κοστολογημένες, απαντώντας στον Νίκο Παππά που κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο για ακοστολόγητες διατάξεις.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Πρώτα έλεγχος στα παράνομα ιατρικά κέντρα, μετά το θεσμικό πλαίσιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του Π. Πολάκη, καταγγέλλει τη δημιουργία επιτροπής από το Υπ. Υγείας για τις πράξεις αντιγήρανσης, τονίζοντας πως κέντρα λειτουργούν παράνομα λόγω κατάργησης ελέγχων το 2019-20 από τη ΝΔ και καλεί σε λογοδοσία τον Άδ. Γεωργιάδη.
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός σχολιαστής ακρίβειας, παραδέχτηκε αδυναμία παροχών

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξη του, αγνοεί τις ανάγκες των πολιτών, αποφεύγει μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και θεωρεί άδικη τη μείωση ειδικού φόρου, ενώ η κυβέρνηση δεν στηρίζει τους πολλούς.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Άμεσες απαντήσεις και λύσεις για τη Γκράβα ζητούνται τώρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει τις ευθύνες της Πολιτείας για την ασφάλεια των σχολείων μετά το περιστατικό στη Γκράβα, ζητώντας άμεση διερεύνηση, αξιόπιστους ελέγχους και σαφές χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας του συγκροτήματος.