ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xardalias-Nikos
Φωτο: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ν. Χαρδαλιάς: Στόχος η ασφάλεια προσωπικού και στρατιωτικού υλικού

Επιθεωρήσεις μέτρων ασφαλείας και πυρασφάλειας στα στρατόπεδα της χώρας από κλιμάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τον υφυπουργό να επισημαίνει την ανάγκη επικαιροποίησης των σχεδίων ασφαλείας.

Από σήμερα και για τέσσερις συνολικά ημέρες, ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Νίκου Δένδια, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ταξιδεύει σε στρατιωτικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την επιθεώρηση των μέτρων πυρασφαλείας τους.

«Ως πολιτική ηγεσία θέλουμε να εγγυηθούμε τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του προσωπικού μας και του υλικού μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας. «Είμαστε σήμερα μαζί με τους επιτελάρχες, ώστε να επικαιροποιήσουμε τα σχέδια ασφαλείας και πυρασφάλειας» πρόσθεσε.

Οι συγκεκριμένες έκτακτες επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις μέτρων ασφαλείας και πυρασφάλειας αποθηκών και χώρων φύλαξης πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την ελληνική επικράτεια, θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023. Θα πραγματοποιηθούν επιτόπιοι έλεγχοι σε κρίσιμους και ζωτικής σημασίας βασικούς χώρους φύλαξης πυρομαχικών και καυσίμων, ενώ θα διεξαχθούν και έκτακτες ασκήσεις πυρασφάλειας.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ολοκληρώνει τον έλεγχο της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών, στην Ξυλαγανή Κομοτηνής με την 873 Αποθήκη Καυσίμων στη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πρόγραμμα των επιτόπιων ελέγχων του υφυπουργού Εθνικής 'Αμυνας να συνεχίζεται με την 110 Πτέρυγας Μάχης και την 1η Διοίκηση Αγωγού Καυσίμων, στη Λάρισα.

Αύριο, είναι προγραμματισμένοι επιτόπιοι έλεγχοι του 8ου Λόχου Αποθηκών Πυρομαχικών στο Πετσάλι Ιωαννίνων, της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα και της 116 Πτέρυγας Μάχης στον 'Αραξο.

Οι έκτακτες επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις μέτρων ασφαλείας και πυρασφάλειας, θα συνεχιστούν την Τρίτη 1 Αυγούστου, αρχικά με την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά. Εκεί, εκτός από τους ελέγχους, ο κ. Χαρδαλιάς θα παρακολουθήσει και μικρής κλίμακας άσκηση στο πεδίο εκπαίδευσης πυροσβεστών. Ακολούθως, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας θα μεταβεί στον λόχο Εφοδιασμού και Μεταφορών του 5ου Τάγματος Υποστήριξης, στο Ναύσταθμο

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου, ο κ. Χαρδαλιάς θα βρεθεί στην 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα, όπου εκτός των άλλων θα παρακολουθήσει άσκηση δοκιμής σχεδίου πυρασφάλειας και αντιμετώπισης Μείζονος Συμβάντος. Με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες επισκέψεις που αποτελούν την αρχή από σειρά επισκέψεων και ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει σε ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Δεν τίθεται θέμα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα θα εξέταζε την αποστολή δικών της στρατιωτικών στην Ουκρανία εφόσον ανταποκριθούν χώρες της Δύσης, απάντησε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, όπως έχει καταστήσει σαφές ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης».