Φώτο: ΑΠΕ

Μητσοτάκης: Μετάβαση στη νέα εποχή με την εκλογή της Αικ. Σακελλαροπούλου

Στον συμβολισμό που κρύβει η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας στάθηκε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του.

«Η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ψηφοφορία, σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως με την εκλογή τής κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας ανοίγει «ένα παράθυρο στο μέλλον».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Σήμερα είναι μια σπουδαία, μια όμορφη, μια ηλιόλουστη μέρα για την Ελληνική Δημοκρατία, για τη Βουλή, για το πολίτευμά μας. Η εθνική αντιπροσωπεία εξέλεξε, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μια σπουδαία νομικό, μια σπουδαία δικαστή, μια προσωπικότητα, η οποία ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η διαδικασία είχα πει ότι θα επιδιώξω να προτείνω ένα πρόσωπο το οποίο θα συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού Έθνους. Χαίρομαι που το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας επιβεβαίωσε ότι στα μεγάλα μπορούμε τελικά να συμφωνήσουμε. Η νέα Ελλάδα η οποία ξημερώνει, μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Σήμερα, άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον και καθώς η χώρα μας εισέρχεται πιο αισιόδοξη στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα αποκτά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο που συμβολίζει ακριβώς αυτή τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Θέλω, και πάλι να ευχηθώ στην κυρία Σακελλαροπούλου καλή επιτυχία στα καθήκοντά της και με οδηγό το Σύνταγμα είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε αποτελεσματικά προς όφελος πάντα της πατρίδας μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης- Πομπέο: Καλύτερες από ποτέ οι σχέσεις μας - Αναβάθμιση Σούδας, μήνυμα στην Τουρκία

Αναβάθμιση της συνεργασίας σε στρατιωτικό επίπεδο μέσω της Σούδας, στην ενέργεια και την καινοτομία. Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: «Όχι» σε προκλητικές ενέργειες και ακραία ρητορική.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα Χανιά ο Κ. Μητσοτάκης όπου θα φιλοξενήσει τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Πομπέο

Αύριο θα επισκεφθούν τη βάση της Σούδας και στη συνέχεια θα έχουν διερυνμένες συνομιλίες. Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος .