ΓΔ: 2057.26 0.04% Τζίρος: 195.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σοφία Ζαχαράκη
Η Σ. Ζαχαράκη ανακοινώνει την ψηφιακή πλατφόρμα για τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΔΑΣΥ στον χώρο του υπουργείου Παιδείας.

Ζαχαράκη: Έρχεται εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια

Επίσης η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή για τα περιστατικά βίας προς τα παιδιά καθώς όπως υπογράμμισε: «βλέπουμε ότι είναι αυξανόμενα τα περιστατικά βίας και προς τα παιδιά αλλά και ανάμεσα στα παιδιά».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη προανήγγειλε ότι μέσα στο 2024 θα ξεκινήσει το εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό πρόβλημα και την οικογένεια. «Με την ίδρυση του υπουργείου Οικογένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει την πρόνοια στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής», ανέφερε σήμερα (3.9.2023) στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» η Σοφία Ζαχαράκη και προανήγγειλε: «μέσα στο 2024 θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έκανε αναφορά και στο πρόβλημα της εύρεσης εργασίας που αντιμετωπίζουν οι ΑμεΑ«Ένα άτομο με αναπηρία θέλει κυρίως πρόσβαση στην εργασία. Αυτό θα στοχεύσουμε να αυξήσουμε», είπε η Σοφία Ζαχαράκη. Αναφερόμενη στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότισσες, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, υπογράμμισε ότι «θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα για την εναρμόνιση της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής. Αυτή η επέκταση του επιδόματος έρχεται να συνδεθεί με τη συνολική στρατηγική του υπουργείου».

Eπιπλέον, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή για τα περιστατικά βίας προς τα παιδιά καθώς όπως υπογράμμισε: «βλέπουμε ότι είναι αυξανόμενα τα περιστατικά βίας και προς τα παιδιά αλλά και ανάμεσα στα παιδιά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

διαδήλωση με γαλλικές σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Συζητήσεις για κυβέρνηση ενώ συνεχίζονται οι απεργίες

Νέες απεργίες στη Γαλλία πλήττουν μεταφορές, παιδεία και δημόσιο τομέα. Τα συνδικάτα διοργανώνουν 240 δράσεις, ενώ το ΥΠΕΣ ανακοινώνει 75.000 αστυνομικούς σε επιφυλακή. Ο Λεκορνί προτείνει νέο προϋπολογισμό με λιγότερη λιτότητα.
Καθεδρικός Σαν Σαλβαδόρ
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβαδόρ: 43 δημοσιογράφοι έφυγαν από φόβο σύλληψης, λέει ένωση

Η Ένωση Δημοσιογράφων του Σαλβαδόρ ανακοίνωσε πως 43 μέλη της εγκατέλειψαν τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2025, φοβούμενοι συλλήψεις λόγω της κριτικής τους στην κυβέρνηση, κυρίως από ανεξάρτητα και ψηφιακά μέσα.
Στέφανος Φάμελλος ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η ύπαιθρος ερημώνει από κυβερνητικές πολιτικές και καθυστερήσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, από το Thessaly AgriBusiness Forum 2025, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια και διαφθορά και παρουσίασε έξι άξονες στήριξης του αγροτικού κόσμου.