ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νίκος Χαρδαλιάς πορτρέτο
Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια επίσημης συνάντησης σε επαγγελματικό χώρο.

Χαρδαλιάς: Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης σημείωσε ότι βασική προτεραιότητά του είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και τόνισε πως θα υπάρξουν αποτελεσματικές λύσεις.

«Ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε όρους ασφάλειας για τους πολίτες στο Λεκανοπέδιο Αττικής», τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του για οριστική επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών εντός της προσεχούς τριετίας με την εφαρμογή δοκιμασμένων καλών πρακτικών στη βάση της ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στην κλιματική κρίση και την αντιμετώπιση των συνεπειών της, ο κ. Χαρδαλιάς παρατήρησε ότι «οι ρυθμοί της είναι πιο γρήγοροι από το δικό μας βηματισμό και πρέπει να τρέξουμε» και πρόσθεσε: «Έχουμε τον ν. 4662/21 που δίνει τη δυνατότητα στις Περιφέρειες ή τους Δήμους ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου, να κηρύξουν περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να γίνουν όσα χρειάζονται, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Έχουμε τα εργαλεία, έχουμε τα μέσα για να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς μεμψιμοιρίες».

Αυτό που χρειάζεται, τόνισε, ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αττική Μπροστά" είναι «να πάμε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Με την εμπειρία στη διαχείριση εξαιρετικά δύσκολων κρίσεων, ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε όρους ασφάλειας για τους πολίτες της Αττικής. Τι πρέπει να καθαρίσουμε, τι αντιπυρικές ζώνες να ανοίξουμε, τι χρηματοδοτικά εργαλεία να διεκδικήσουμε, αλλά και τι νομικά εργαλεία να εξασφαλίσουμε. Σε μία διαχείριση κρίσης ο καθένας πρέπει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Χρειάζεται ένας να έχει τη συνολική ευθύνη το τι πρέπει να γίνει».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης σημείωσε ότι βασική προτεραιότητά του είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και επανέλαβε ότι δέσμευσή του είναι ότι μέσα σε τρία χρόνια θα δοθεί λύση στο θέμα των σκουπιδιών. «Ο κόσμος», ανέφερε, «βαρέθηκε να ακούει αναλύσεις, θέλει αποτελέσματα. Προτεραιότητά μας θα είναι το ζήτημα των σκουπιδιών και των μεγάλων έργων που θα αναβαθμίσουν την Αττική και θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας».

«Έχω δεσμευτεί», υπενθύμισε «ότι το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών θα έχει λυθεί μέσα στα τρία πρώτα χρόνια της θητείας μας. Θα υπάρξει ένα συνολικό και συνεκτικό σχέδιο, με σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης.

Υπάρχουν ευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρακτικές τις οποίες κακώς δεν τις έχουμε εξηγήσει στον κόσμο. Πρέπει να δώσουμε βάση στην ανακύκλωση, στην κυκλική οικονομία, να βοηθήσουμε τους Δήμους να συμμετέχουν ως σημαντικό γρανάζι στην προσπάθεια αυτή. Πάντα με όρους συνεργασίας και συνεννόησης και πάνω από όλα, συζητώντας με τις τοπικές κοινωνίες και συμφωνώντας για το τι πρέπει να γίνει», υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στην Αττική
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζιρόντ, 220.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν

Η μεγάλης έκτασης φωτιά κοντά στο Αρκασόν έχει κάψει 420.000 στρέμματα και ανάγκασε 220.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν, ενώ ο αυτοκινητόδρομος Α63 παραμένει κλειστός. Πρόκειται για μία από τις χειρότερες πυρκαγιές στη σύγχρονη Γαλλία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη Βόρεια Εύβοια: Μονάδα νεφρού και σχέδιο ανασυγκρότησης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε στην Ιστιαία την πρώτη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού σε δομή ΠΦΥ και παρουσίασε την πορεία ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, πέντε χρόνια μετά τη φωτιά.
Πυρκαγιά σε εξοχική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Δροσιά Χαλκίδας και Ελαιώνα Θήβας

Υπό έλεγχο τέθηκαν γρήγορα οι πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση στη Δροσιά Χαλκίδας και στον Ελαιώνα Θήβας χωρίς να απειληθούν σπίτια. Επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις, ενώ ερευνώνται τα αίτια από τα αρμόδια κλιμάκια εμπρησμών.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κρίσιμες εκλογές στο Μέικερφιλντ δοκιμάζουν το Εργατικό Κόμμα και Στάρμερ

Οι ψηφοφόροι της Μέικερφιλντ ψηφίζουν σήμερα σε κρίσιμη αναπληρωματική εκλογή, με μεγάλο ενδιαφέρον για το Εργατικό Κόμμα και τον πρωθυπουργό Στάρμερ. Η αναμέτρηση διεξάγεται μετά την παραίτηση του βουλευτή Τζος Σάιμονς.