ΓΔ: 2057.26 0.04% Τζίρος: 195.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Plhmmyres-Larisa
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τριαντόπουλος: 4.200 αυτοψίες σε σπίτια και κτίρια και 600 σε επιχειρήσεις

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των αιτήσεων για Λάρισα και Φθιώτιδα. Έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα 2.258 οριστικές αιτήσεις στην πλατφόρμα αρωγής.

«Μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν γίνει 2.258 οριστικές αιτήσεις και 1.920 προσωρινές αιτήσεις από τις τρεις περιοχές για τις οποίες έχει ανοίξει η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας», ενημέρωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο κ. Τριαντόπουλος υπενθύμισε πως αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τον νομό Λάρισας, ενώ, επίσης, θα ενταχθούν οι περιοχές της Φθιώτιδας και μέχρι την Παρασκευή και οι υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν.

Αναφερθείς στις αυτοψίες και καταγραφές σε σπίτια και κτίρια, είπε πως μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 4.200.

Σε ό,τι αφορά τις καταγραφές των ζημιών σε πληττόμενες επιχειρήσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας, ανέφερε πως έχουν πραγματοποιηθεί 600 αυτοψίες.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών βγαίνει νέα απόφαση έκτακτης χρηματοδότησης περίπου 11 εκατ. ευρώ προς τους ΟΤΑ, στα οποία εντάσσεται και η κάλυψη των αναγκών για τις ζωοτροφές. Μέχρι στιγμής, η κάλυψη φτάνει στα 52 εκατομμύρια ευρώ. «Συνεχίζουμε ώστε η αρωγή του κράτους να φτάσει σε κάθε έναν που τη χρειάζεται» τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος. 

Η κατάσταση επιδημιολογικής επιτήρησης δεν εμπνέει ανησυχία

Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 24 περιστατικά λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού, ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Όπως σημείωσε κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, στη συντριπτική τους πλειονότητα οι κάτοικοι έλαβαν οδηγίες και δεν χρειάστηκαν να νοσηλευτούν. Εξ αυτών, 6 νοσηλεύονται με γαστρεντερίτιδα, προσέθεσε.

Σημείωσε πως βρέθηκε σαλμονέλα σε βρέφος λίγων ημερών, το οποίο νοσηλεύεται και είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν εμπνέει ανησυχία η κλινική του εικόνα.

Συμπερασματικά, η Ειρήνη Αγαπηδάκη επισήμανε ότι η κατάσταση σε επίπεδο επιδημιολογικής επιτήρησης δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει και λόγος εφησυχασμού.

Συνέστησε στους πολίτες που εμφανίζουν εμπύρετη γαστρεντερίτιδα ή απλό πυρετό, είτε δερματικά εξανθήματα, να επισκέπτονται τις κατά τόπους υπηρεσίες υγείας.

Σε ό,τι αφορά το νερό, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε πως στη Λάρισα είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

διαδήλωση με γαλλικές σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Συζητήσεις για κυβέρνηση ενώ συνεχίζονται οι απεργίες

Νέες απεργίες στη Γαλλία πλήττουν μεταφορές, παιδεία και δημόσιο τομέα. Τα συνδικάτα διοργανώνουν 240 δράσεις, ενώ το ΥΠΕΣ ανακοινώνει 75.000 αστυνομικούς σε επιφυλακή. Ο Λεκορνί προτείνει νέο προϋπολογισμό με λιγότερη λιτότητα.
Καθεδρικός Σαν Σαλβαδόρ
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβαδόρ: 43 δημοσιογράφοι έφυγαν από φόβο σύλληψης, λέει ένωση

Η Ένωση Δημοσιογράφων του Σαλβαδόρ ανακοίνωσε πως 43 μέλη της εγκατέλειψαν τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2025, φοβούμενοι συλλήψεις λόγω της κριτικής τους στην κυβέρνηση, κυρίως από ανεξάρτητα και ψηφιακά μέσα.
Στέφανος Φάμελλος ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η ύπαιθρος ερημώνει από κυβερνητικές πολιτικές και καθυστερήσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, από το Thessaly AgriBusiness Forum 2025, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια και διαφθορά και παρουσίασε έξι άξονες στήριξης του αγροτικού κόσμου.