ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Plhmmyres-Larisa
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τριαντόπουλος: 4.200 αυτοψίες σε σπίτια και κτίρια και 600 σε επιχειρήσεις

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των αιτήσεων για Λάρισα και Φθιώτιδα. Έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα 2.258 οριστικές αιτήσεις στην πλατφόρμα αρωγής.

«Μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν γίνει 2.258 οριστικές αιτήσεις και 1.920 προσωρινές αιτήσεις από τις τρεις περιοχές για τις οποίες έχει ανοίξει η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας», ενημέρωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο κ. Τριαντόπουλος υπενθύμισε πως αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τον νομό Λάρισας, ενώ, επίσης, θα ενταχθούν οι περιοχές της Φθιώτιδας και μέχρι την Παρασκευή και οι υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν.

Αναφερθείς στις αυτοψίες και καταγραφές σε σπίτια και κτίρια, είπε πως μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 4.200.

Σε ό,τι αφορά τις καταγραφές των ζημιών σε πληττόμενες επιχειρήσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας, ανέφερε πως έχουν πραγματοποιηθεί 600 αυτοψίες.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών βγαίνει νέα απόφαση έκτακτης χρηματοδότησης περίπου 11 εκατ. ευρώ προς τους ΟΤΑ, στα οποία εντάσσεται και η κάλυψη των αναγκών για τις ζωοτροφές. Μέχρι στιγμής, η κάλυψη φτάνει στα 52 εκατομμύρια ευρώ. «Συνεχίζουμε ώστε η αρωγή του κράτους να φτάσει σε κάθε έναν που τη χρειάζεται» τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος. 

Η κατάσταση επιδημιολογικής επιτήρησης δεν εμπνέει ανησυχία

Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 24 περιστατικά λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού, ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Όπως σημείωσε κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, στη συντριπτική τους πλειονότητα οι κάτοικοι έλαβαν οδηγίες και δεν χρειάστηκαν να νοσηλευτούν. Εξ αυτών, 6 νοσηλεύονται με γαστρεντερίτιδα, προσέθεσε.

Σημείωσε πως βρέθηκε σαλμονέλα σε βρέφος λίγων ημερών, το οποίο νοσηλεύεται και είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν εμπνέει ανησυχία η κλινική του εικόνα.

Συμπερασματικά, η Ειρήνη Αγαπηδάκη επισήμανε ότι η κατάσταση σε επίπεδο επιδημιολογικής επιτήρησης δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει και λόγος εφησυχασμού.

Συνέστησε στους πολίτες που εμφανίζουν εμπύρετη γαστρεντερίτιδα ή απλό πυρετό, είτε δερματικά εξανθήματα, να επισκέπτονται τις κατά τόπους υπηρεσίες υγείας.

Σε ό,τι αφορά το νερό, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε πως στη Λάρισα είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπασταύρου: Μέτρα στήριξης ετοιμάζει η κυβέρνηση σε καύσιμα και θέρμανση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, δήλωσε πως αν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης δεν μειωθούν, η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα στήριξης, ενώ εξετάζονται και μέτρα για τα καύσιμα.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Νέα ταυτότητα και ανάπτυξη για τη Θεσσαλονίκη

Ο Στ. Καλαφάτης δήλωσε πως η κυβέρνηση στηρίζει διαρκώς τους πολίτες, υλοποιώντας μέτρα 2,2 δισ. ευρώ χωρίς να διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία, ενώ επισημαίνει πως η Θεσσαλονίκη γνωρίζει ανάπτυξη που δεν είχε δει εδώ και 50 χρόνια.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Σχέδιο απαγόρευσης κινητών σε δημοτικό και γυμνάσιο

Η πρωθυπουργός της Δανίας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων για μαθητές από την Α' Δημοτικού έως το Γυμνάσιο, τόσο στις τάξεις όσο και στα προαύλια των σχολείων.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το 44,6% κρίνει θετικά τα μέτρα – Συνεχίζουμε την προσπάθεια

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, τόνισε την ανάγκη υπεύθυνης οικονομικής πολιτικής υπέρ της κοινωνίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δημοσιονομική σταθερότητα, ενώ ανέδειξε τις ενισχύσεις και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.