ΓΔ: 2283.73 1.09% Τζίρος: 308.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:42
Φώτο: Aris Oikonomou/SOOC

«Πάγος» στα σενάρια ανασχηματισμού μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Κικίλια

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχει με τους υπουργούς του. Δεν τέθηκε θέμα παραίτησης του υπουργού.

Δεν «έβγαλε είδηση» η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια στο Μέγαρο Μαξίμου, βάζοντας προς το παρόν στον «πάγο» τα σενάρια περί επικείμενου ανασχηματισμού. Υπενθυμίζουμε πως σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Κικίλιας είχε αποκλείσει κάθε πιθανότητα παραίτησης του.

Με κυβερνητικά στελέχη να έχουν αποκλείσει από νωρίς το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα παραίτησης του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ανασχηματισμού, πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός ήταν στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχει με τους υπουργούς του.

Ο κ. Κικίλιας έχει βρεθεί στη δίνη των επικρίσεων για τη διαχείριση τόσο των πυρκαγιών που έκαναν στάχτη περισσότερα από 1,7 εκατ. στρέμματα φέτος, αλλά και για το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζουμε πως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 είχε τονίσει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι «εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας διαχειριζόμενος την πανδημία. Και τώρα στις μεγαλύτερες πλημμύρες», ωστόσο είχε αναφέρει ότι την σύνθεση της κυβέρνησης την αποφασίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ο κ. Κίκιλιας δήλωσε πως η Πυροσβεστική και οι Ένοπλες Δυνάμεις βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές από την πρώτη στιγμή και οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν αμέσως μόλις αυτό κατέστη εφικτό από τις καιρικές συνθήκες τονίζοντας πως «θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις νωρίτερα» σημειώνοντας ότι τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν να σηκωθούν την ώρα που μαίνονταν η κακοκαιρία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Έβρο την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται αύριο τον Έβρο, με στάσεις σε συνοριακό σταθμό, περιοχές που επλήγησαν από πλημμύρες, εγκαταστάσεις τεχνολογίας και το εργοτάξιο της νέας μονάδας φυσικού αερίου στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης.
Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης ή χάος δεν ισχύει, μόνο οι ολιγάρχες χάνουν

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη στο Kontra, αμφισβήτησε τις «κατακτήσεις» που επικαλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει πολιτική αλλαγή. Άσκησε έντονη κριτική για τις δηλώσεις Θεοχάρη μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν.
Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ πλήθος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Είμαστε ο κύριος αντίπαλος Μητσοτάκη, νίκη ΠΑΣΟΚ σημαίνει νίκη λαού

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ παραμένει περήφανο και ενωμένο απέναντι σε μια κυβέρνηση που εξαπάτησε τον λαό, υπογράμμισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ προτείνει αξιόπιστο πρόγραμμα και κάλεσε σε αγώνα για ανατροπή της ΝΔ.
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει έντονη μεταρρυθμιστική δράση, ετοιμάζοντας εθνική στρατηγική για τον πρωτογενή τομέα και νέο διάλογο για την παιδεία, λίγο πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης τετραετίας της.