ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Μ. Κατρίνης: Τελείωσε η εποχή των δικαιολογιών για την κυβέρνηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το εισόδημα των νοικοκυριών το 2022 μειώθηκε κατά 6,9% και το δημόσιο χρέος έχει φτάσει τα 404 δισ. ευρώ ενώ το ιδιωτικό χρέος στα 270 δισ. ευρώ.

«Η πανδημία, η παροχή δυνατότητας στην κυβέρνηση να μοιράζει χρήμα, αλλά να μην αντιμετωπίζει τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, να μην διαμορφώνει ένα νέο παραγωγικό πρότυπο και να διαχειρίζεται τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, ήταν μια ειδυλλιακή εποχή για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η ειδυλλιακή αυτή εποχή τελείωσε»
 τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή.

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο ή λύση στα προβλήματα των πολιτών και βρίσκεται πλέον  σε μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα, επισημαίνοντας ότι:

  • το εισόδημα των νοικοκυριών το  2022 μειώθηκε κατά 6,9%,
  • το δημόσιο χρέος έχει φτάσει τα 404 δισ. ευρώ και το ιδιωτικό χρέος τα 270 δισ. ευρώ.
  • τα φορολογικά έσοδα στηρίζονται στο ΦΠΑ και τους υψηλούς ειδικούς φόρους.

Ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι συμπεριφέρεται σα να ανέλαβε χθες τη διακυβέρνηση της χώρας, σα να παρέλαβε από μια άλλη κυβέρνηση. Αναφερόμενος στη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι «ο κ. πρωθυπουργός μας είπε ότι λειτούργησε το επιτελικό κράτος του και το υπερασπίστηκε. Μπορεί να πείσει τους συνανθρώπους μας που βίωσαν τη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία, τις φωτιές στη Ρόδο και στον Έβρο; Όταν δεν φταίει η κλιματική αλλαγή, φταίνε οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι που κατά τύχη στηρίζονται από την κυβέρνηση αλλά και υπουργοί που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τοποθετεί. Δεν φταίει ποτέ ο κ. Μητσοτάκης. Δεν φταίει κανείς για το ότι μεταφέρθηκαν σε άλλα έργα, πόροι που προορίζονταν για αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα». 

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο  για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, την ανασύσταση της φυτικής και ζωικής παραγωγής και υπογράμμισε ότι «αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία θα το πληρώσουμε με αυξήσεις στον αγροδιατροφικό τομέα, με περαιτέρω διεύρυνση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου που πλησιάζει πλέον στα επίπεδα της εποχής της χρεοκοπίας».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο σχέδιο ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης Ηλείας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός εδώ και δύο χρόνια αλλά παραμένει ακόμα στα λόγια, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν πάρει ούτε τις αποζημιώσεις, δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PASOK-KINAL
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Διάθεση για συναίνεση στο θέμα της επιστολικής ψήφου

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δηλώνει ότι «για εμάς η συμμετοχή στη δημοκρατία δεν είναι ζήτημα ανακοινώσεων, μικροπολιτικής ή πυροτεχνημάτων, αλλά ένα από τα πλέον κρίσιμα θεσμικά ζητήματα λειτουργίας της πολιτείας και ως τέτοιο θα πρέπει να προσεγγιστεί».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Καταρρίπτεται το κυβερνητικό αφήγημα για τον προϋπολογισμό

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η κυβέρνηση κρύβει τα προβλήματα όπως οι κρατικές εγγυήσεις που έχουν τα φτάσει τα 29,6 δισ. το 2022 και υπογράμμισε την κοινωνικά άδικη φορολογική πολιτική.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Κανένα σχέδιο από την κυβέρνηση για Θεσσαλία και Έβρο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα σχέδιο ανασυγκρότησης για τις πληγείσες περιοχές, υπογραμμίζοντας την «επίδειξη αλαζονείας» από την κυβέρνηση.
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Η κυβέρνηση στοχοποιεί όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αποδεικνύεται από τη σχέση έμμεσων και άμεσων φόρων, η αναλογία των οποίων επιδεινώθηκε».
Katrinis-Mixalis-KINAL-PASOK
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Η έλλειψη ρευστότητας «πνίγει» τις ελληνικές επιχειρήσεις

«Πρέπει να επισημάνουμε επίσης, ότι τόσο η ίδια η Standard and Poor’s, όσο και η Παγκόσμια Τράπεζα, αναφέρουν ότι στο θέμα της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης η χώρα μας υστερεί σημαντικά» ανέφερε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Προϋποθέσεις για εναλλακτική νικηφόρα πρόταση από το ΠΑΣΟΚ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως αποδεικνύεται ότι το κόμμα της Χ. Τρικούπη μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις. Τί απαντάει για το θέμα προοδευτικών συνεργασιών και κοινού μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση.