ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Christos-Staikouras

Στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Μεταφορών της ΕΕ ο Χρ. Σταϊκούρας

Στην ατζέντα του Συμβουλίου θα τεθούν πολιτικές που μπορούν να διασφαλίσουν την ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα μεταφορών για όλους, με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα των αραιοκατοικημένων περιοχών.

Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Βαρκελώνη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο 21 - 22 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας θα συμμετάσχει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί ο ρόλος των Μεταφορών ως εργαλείου κοινωνικής και εδαφικής συνοχής.

Ειδικότερα, στην ατζέντα του Συμβουλίου, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των υπουργών Μεταφορών των κρατών μελών, θα τεθούν πολιτικές που μπορούν να διασφαλίσουν την ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα μεταφορών για όλους, με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα των αραιοκατοικημένων και απομακρυσμένων περιοχών, αλλά και των ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην προσβασιμότητα. Σημαντική συνιστώσα του ζητήματος είναι και η θέση της γυναίκας στο σύστημα μεταφορών, τόσο ως μετακινούμενης όσο και ως εργαζόμενης.

Οι εργασίες προβλέπεται να επισφραγιστούν με τη Διακήρυξη της Βαρκελώνης, με τίτλο: «Κινητικότητα για τον Άνθρωπο: Προχωρούμε με Κοινωνική και Εδαφική Συνοχή».

Στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών πρόκειται να έχει διμερείς συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με την Ευρωπαία Επίτροπο Μεταφορών, Αντίνα Βαλεάν, τον Αντιπρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου και Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, καθώς και τον Υπουργό Υποδομών της Πορτογαλίας, Ζοάο Γκαλάμπα.

Τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, συνοδεύει στις εργασίες του Συμβουλίου, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Chistos Staikouras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Το μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει το β' εξάμηνο του 2024

Στο σταθμό «Αγίας Σοφίας» του μετρό Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο πλαίσιο του φεστιβάλ Open House.
Chistos Staikouras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Αλλάζουμε την εικόνα της χώρας με μικρά και μεγάλα έργα

«Έχουμε την ισχυρή βούληση να τα τρέξουμε με καλούς ρυθμούς, με ποιότητα και αποδοτικότητα, ώστε σε τέσσερα χρόνια, να μπορούμε τεκμηριωμένα να ισχυριζόμαστε ότι η χώρα μας ενισχύει τη θέση της ως θετικό παράδειγμα, ως «παίκτης» θετικής μνημόνευσης», δήλωσε ο υπουργός.