ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Alexandros Alamaniotis/ SOOC

Στ. Κασσελάκης: Οι άνθρωποι στον Βόλο έχουν αφεθεί χωρίς καμία βοήθεια

Επισκεπτόμενος αρκετές περιοχές του Βόλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε στις ζωές των ανθρώπων εδώ. Η Πολιτεία επιτέλους να δείξει στοιχειώδη αποτελεσματικότητα».

Περιοχές του Βόλου και της Νέας Ιωνίας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο.

Ο κ. Κασσελάκης έφτασε στη Νέα Ιωνία στη γέφυρα του Κραυσίδωνα επί της οδού Αναπαύσεως και αφού είδε τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του χειμάρρου, περπάτησε και συνομίλησε με κατοίκους των οδών Καραμπατζάκη, Νικάνδρου και Σινώπης ενώ μπήκε μέσα σε σπίτια που είχαν πλημμυρίσει και είχαν καταστραφεί.

Μπροστά στη πεζογέφυρα της Αναλήψεως ο Στέφανος Κασελάκης έκανε δηλώσεις για την κατάσταση και είπε χαρακτηριστικά ότι «η εικόνα είναι σοκαριστική. Έχουν αφήσει τους ανθρώπους στη μοίρα τους. Δεν είναι δυνατόν η δεύτερη βροχή να φέρει χειρότερες καταστάσεις από την πρώτη. Κάτι έχει συμβεί στη διαχείριση και δεν έχει δουλέψει. Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία βοήθεια, χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας και η κυβέρνηση και ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος πρέπει να φροντίσουν. Ο χρόνος έχει παγώσει όλη την αλυσίδα της ζωής. Πολλοί δεν μπορούν να πάρουν αποζημίωση. Είναι απάνθρωπο. Έχουμε και το τεράστιο κόστος που έχει να διαχειριστεί ο φορολογούμενος. Η έλλειψη πρόληψης κοστίζει γενιές και οι νέες γενιές θα πληρώνουν. Πως να μην είναι χρεωμένη η Ελλάδα. Πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε στις ζωές των ανθρώπων εδώ. Η Πολιτεία επιτέλους να δείξει στοιχειώδη αποτελεσματικότητα».

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τμήματα του εμπορικού λιμανιού και περπάτησε στην πλημμυρισμένη ψαραγορά και μέχρι το 9ο Δημοτικό σχολείο Βόλου όπου μίλησε με τους δασκάλους και τους μαθητές. Κατόπιν περπάτησε στους δρόμους του Παλαιού Λιμεναρχείου που είναι γεμάτοι λάσπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκπληκτος από το μέγεθος των ζημιών και των προβλημάτων των κατοίκων, τους άκουγε προσεκτικά και επισκεπτόμενος πολλά σπίτια επανέλαβε ότι «κάτι έχει συμβεί στο ενδιάμεσο από την μία κακοκαιρία στην άλλη, δεν ξέρω τεχνικά τι και έχει προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα. Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία βοήθεια και το μόνο που έχω να πω είναι ότι, αντί ένα χέρι χαστούκι, χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας. Είναι κυριολεκτικά στη μοίρα τους. Πολλοί δεν μπορούν να πάρουν αποζημίωση και αποζημίωση να έχεις πάρει, πρέπει κυριολεκτικά μόνος σου να ξελασπώσεις την κατάσταση. Είναι απάνθρωπο αυτό που γίνεται και το χειρότερο απ' όλα, μαζί με τον ανθρώπινο παράγοντα είναι το τεράστιο κόστος που θα πρέπει να διαχειριστεί από δω και πέρα ο Έλληνας φορολογούμενος. Η έλλειψη πρόληψης αυτή τη στιγμή όχι μόνο έχει επηρεάσει ζωές και χάνει ο κόσμος το βιός του, αλλά οι νέες γενιές θα το πληρώσουν ακριβά. Είναι απαράδεκτο. Και μετά αναρωτιόμαστε πως η Ελλάδα είναι μόνιμα καταχρεωμένη; Πως να μην είναι, εάν δεν κάνουν τη δουλειά τους όσοι είναι αιρετοί»

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος που συνόδευε τον κ. Κασσελάκη, τόνισε ότι «θα πάμε σε όλη τη Θεσσαλία γιατί έτσι καταλαβαίνουμε από τους πολίτες και φορείς τι ακριβώς έχει συμβεί. Δυστυχώς εδώ στον Bόλο είναι πολύ άσχημα τα πράγματα και καλούμε όχι μόνο φορείς και πολιτεία καλούμε κι εθελοντές εμείς θα τους βοηθήσουμε με έργα και όχι με λόγια».

Από τη περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου του Βόλου ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Σωκράτης Φάμελλος αναχώρησαν για να επισκεφθούν το χωριό Σωτήριο στο θεσσαλικό κάμπο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στο επίκεντρο η βιωσιμότητα των κομματικών μέσων ενημέρωσης

Σε σχέση με τα κομματικά μέσα αποφασίστηκε ότι θα χρηματοδοτούνται με το 45% της κρατικής επιχορήγησης του κόμματος και θα ζητηθεί από τις διευθύνσεις της «Αυγής» και του ρ/σ «Στο Κόκκινο» να παρουσιάσουν βιώσιμη λύση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να τοποθετηθεί επίσημα για το κύκλωμα των εκβιαστών

«Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης αξίζει μια υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων του και όχι την πελατειακή αντίληψη της ΝΔ που γεννά και διαιωνίζει φαινόμενα αποσύνθεσης όπως αυτό του κυκλώματος των εκβιαστών» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντήσεις για το deal της Attica Bank δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης

«Όχι απλά θέλουμε τον ανταγωνισμό, αλλά θέλουμε και την προσέλκυση και νέων κεφαλαίων για να δημιουργηθούν νέες συστημικές, αλλά κυρίως μη συστημικές τράπεζες» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Κασσελάκης: Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα η Attica Bank

Όπως εξηγεί ο Στ. Κασσελάκης «το Δημόσιο θα διαθέτει το 33% της Τράπεζας Αττικής έχοντας υποστεί ζημία 800 εκατομμυρίων ευρώ και οι ιδιώτες με μόλις 300 εκατομμύρια, θα βρεθούν με το 51% των μετοχών της Τράπεζας».