ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Κ. Μητσοτάκης: Συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη με τον CEO της DeepMind

Η προστασία των χρηστών και η δημιουργία ενός πλαισίου δεοντολογίας και ασφάλειας ως προς τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης αποτελεί προτεραιότητα.

Για τις εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης συνομίλησε σε τηλεδιάσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας DeepMind, Demis Hassabis, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες διεθνώς στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου δεοντολογίας και ασφάλειας ως προς τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, που θα προστατεύει τους χρήστες, θα μειώνει τον αντίκτυπο των πιθανών κινδύνων και δεν θα περιορίζει την ανάπτυξη της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Η Ελλάδα σύμφωνα με τον κ. Hassabis μπορεί να επωφεληθεί σε πολλούς τομείς από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης και να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της στην Οικονομία, την Παιδεία, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Η συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ο πρωθυπουργός σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη εντός και εκτός Ελλάδος.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαστεργίου: Χρειαζόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη για να ζούμε ασφαλέστερα

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στη θετική ανταπόκριση των πολιτών στην πρώτη εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης του Ελληνικού Δημοσίου καθώς ο Ψηφιακός Βοηθός-mAigov καθημερινά απαντά κατά μέσο όρο σε 10.000 ερωτήσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Μετά την κρίση, η Ελλάδα κερδίζει τις μάχες του αύριο

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η χώρα κάνει και µια τεράστια προσπάθεια να καλύψει το χαµένο έδαφος για να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της ψηφιακής εξέλιξης, ενώ επικεντρώνεται και στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα παγκόσμιο κέντρο της AI

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δημιουργούνται τεράστιες ευκαιρίες σε διεθνές επίπεδο από την Τεχνητή Νοημοσύνη, την ίδια όμως στιγμή δημιουργούνται τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο διαχείρισης της νέας αυτής τεχνολογίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Επιτροπή για Τεχνητή Νοημοσύνη με πρόεδρο τον Κων. Δασκαλάκη

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ελλάδα διαθέτει ικανούς ερευνητές σε όλα τα πεδία έρευνας που σχετίζονται με την εξέλιξη της μεγαλύτερης τεχνολογικής επανάστασης στην ιστορία της ανθρωπότητας και μπορεί να συμμετέχει ισότιμα στον διεθνή διάλογο.
businessdaily-Mitsotakis-Posidonia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν καταργείται η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο στην Ελλάδα

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ζητήματα παραβατικότητας , τονίζοντας ότι «θα ξεριζωθούν τα δίκτυα της παραβατικότητας. Το δόγμα της νομιμότητας παντού ήρθε για να μείνει και είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με όποιον δεν το αντιλαμβάνεται».