ΓΔ: 2034.46 0.13% Τζίρος: 165.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτό: sooc

Επίσκεψη του Κ. Φραγκογιάννη στη Σεούλ για την αύξηση των επενδύσεων

Ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με την ομόλογό του Oh Youngju, με την οποία συμφώνησαν ότι το εξαιρετικό κλίμα των διμερών σχέσεων θα πρέπει να αποτυπωθεί και στην οικονομία.

Το αμοιβαίο ενδιαφέρον Ελλάδας και Κορέας για ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων επιβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη στη Σεούλ, από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, κατά την παραμονή του στη Σεούλ, ο κ. Φραγκογιάννης είχε συνάντηση με την ομόλογό του Oh Youngju, με την οποία συμφώνησαν ότι το εξαιρετικό κλίμα των διμερών σχέσεων θα πρέπει να αποτυπωθεί και στην οικονομία, με ενίσχυση της συνεργασίας και αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και των επενδύσεων.

Στις συναντήσεις που είχε ο κ. Φραγκογιάννης με την ηγεσία του υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας και τους αρμόδιους Υπουργούς ανά χαρτοφυλάκιο, DukgeunAhn, Kang Kyungsung και Bang Moon Kyu αντίστοιχα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι προοπτικές εφαρμογής φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας, τρόποι διευκόλυνσης του διμερούς εμπορίου και διαφοροποίησης των ειδών καθώς και προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και των ΑΠΕ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε επίσης και διαδοχικές συναντήσεις με ηγετικά στελέχη κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων της Νότιας Κορέας, όπως της εταιρίας Hyosung, που δραστηριοποιείται στη χημική βιομηχανία, στα βιομηχανικά μηχανήματα, στις κατασκευές, του ομίλου LG, ο οποίος προσφάτως εγκαινίασε το Global Strategy Center, με αποστολή την αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικών με την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και άλλες παγκόσμιες πολιτικές. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Φραγκογιάννης επισκέφθηκε και τα γραφεία της θυγατρικής του ομίλου SK, SK E&S η οποία δραστηριοποιείται στη φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, ενώ συναντήθηκε και με ηγετικά στελέχη του Hanwha Group, ομίλου με διαφοροποιημένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο που καλύπτει πράσινη ενέργεια, αεροδιαστημική, ναυτιλιακή βιομηχανία, χρηματοοικονομικά, εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών.

Επιπλέον, είχε συνομιλίες και με τον αντιπρόεδρο της ναυπηγικής βιομηχανίας HyundaiHeavy Industries και με ανώτερα στελέχη της Samsung Engineering η οποία δραστηριοποιείται στην ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων. Η επίσκεψη του κ. Φραγκογιάννη στη Σεούλ ολοκληρώθηκε με πρωινό εργασίας, την Παρασκευή, με εταίρους ελληνικών επιχειρήσεων στη Νότια Κορέα, από τους κλάδους της ναυτιλίας, της εισαγωγής τροφίμων και κρασιών, της πράσινης ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάσκεψη Ελλάδα-Αίγυπτος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπογράφηκε Μνημόνιο για τη διασύνδεση ηλεκτρικού Ελλάδας-Αιγύπτου

Υπογράφηκε τριμερές Μνημόνιο Κατανόησης για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου GREGY, που αποτελεί σημαντικό βήμα για την υλοποίησή του και εντάσσεται στα έργα στρατηγικής σημασίας της ΕΕ και του Global Gateway.
Εξάρχου - Μπουλούτας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η AKTOR εξαγόρασε πλήρως την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από την ΅Ελλάκτωρ

Ο Όμιλος AKTOR ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ έναντι 194,6 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τη θέση του στις υποδομές και διαμορφώνοντας ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων.
Κωνσταντίνος Μπαλωμένος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν και το διπλωματικό blame game

Η ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ανέδειξε το blame game Ελλάδας και Τουρκίας, όπου η μάχη εντυπώσεων αποδείχθηκε κρίσιμη όσο και το ίδιο το γεγονός. Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος*.