ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: sooc

Επίσκεψη του Κ. Φραγκογιάννη στη Σεούλ για την αύξηση των επενδύσεων

Ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με την ομόλογό του Oh Youngju, με την οποία συμφώνησαν ότι το εξαιρετικό κλίμα των διμερών σχέσεων θα πρέπει να αποτυπωθεί και στην οικονομία.

Το αμοιβαίο ενδιαφέρον Ελλάδας και Κορέας για ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων επιβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη στη Σεούλ, από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, κατά την παραμονή του στη Σεούλ, ο κ. Φραγκογιάννης είχε συνάντηση με την ομόλογό του Oh Youngju, με την οποία συμφώνησαν ότι το εξαιρετικό κλίμα των διμερών σχέσεων θα πρέπει να αποτυπωθεί και στην οικονομία, με ενίσχυση της συνεργασίας και αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και των επενδύσεων.

Στις συναντήσεις που είχε ο κ. Φραγκογιάννης με την ηγεσία του υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας και τους αρμόδιους Υπουργούς ανά χαρτοφυλάκιο, DukgeunAhn, Kang Kyungsung και Bang Moon Kyu αντίστοιχα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι προοπτικές εφαρμογής φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας, τρόποι διευκόλυνσης του διμερούς εμπορίου και διαφοροποίησης των ειδών καθώς και προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και των ΑΠΕ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε επίσης και διαδοχικές συναντήσεις με ηγετικά στελέχη κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων της Νότιας Κορέας, όπως της εταιρίας Hyosung, που δραστηριοποιείται στη χημική βιομηχανία, στα βιομηχανικά μηχανήματα, στις κατασκευές, του ομίλου LG, ο οποίος προσφάτως εγκαινίασε το Global Strategy Center, με αποστολή την αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικών με την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και άλλες παγκόσμιες πολιτικές. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Φραγκογιάννης επισκέφθηκε και τα γραφεία της θυγατρικής του ομίλου SK, SK E&S η οποία δραστηριοποιείται στη φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, ενώ συναντήθηκε και με ηγετικά στελέχη του Hanwha Group, ομίλου με διαφοροποιημένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο που καλύπτει πράσινη ενέργεια, αεροδιαστημική, ναυτιλιακή βιομηχανία, χρηματοοικονομικά, εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών.

Επιπλέον, είχε συνομιλίες και με τον αντιπρόεδρο της ναυπηγικής βιομηχανίας HyundaiHeavy Industries και με ανώτερα στελέχη της Samsung Engineering η οποία δραστηριοποιείται στην ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων. Η επίσκεψη του κ. Φραγκογιάννη στη Σεούλ ολοκληρώθηκε με πρωινό εργασίας, την Παρασκευή, με εταίρους ελληνικών επιχειρήσεων στη Νότια Κορέα, από τους κλάδους της ναυτιλίας, της εισαγωγής τροφίμων και κρασιών, της πράσινης ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Beleri-Fredi-Albania
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Καινοφανή πρακτική η καθαίρεση του Φρέντι Μπελέρη

«Η Ελλάδα είχε εγκαίρως εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τη στέρηση του τεκμηρίου αθωότητας, την ακεραιότητα της αποδεικτικής διαδικασίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ράμεν Ράντεφ

«Πάντα έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας, εν μέσω σημαντικών γεωπολιτικών προκλήσεων» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημη επίσκεψη Προέδρου Λετονίας στην Ελλάδα από 2 έως τις 4 Ιουλίου

O Πρόεδρος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:00 θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής του και θα ακολουθήσει στις 10:10 η κατ' ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Δεν θα υπάρχει λεωφορείο που να μην είναι προσβάσιμο στα ΑμεΑ

«Στο πεδίο των μεταφορών θα προωθήσουμε πολιτικές που προάγουν τη συμπερίληψη, προκειμένου να μην αισθάνονται αόρατα τα άτομα με αναπηρία» ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Alexis Tsipras, SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας προς Ιμάμογλου: Το όραμά μας είναι μια κοινωνία ειρήνης

«Έχω δουλέψει ιδιαίτερα για την ελληνοτουρκική φιλία, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ιδιαίτερα οι προοδευτικές δυνάμεις» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογραφή δήλωσης προθέσεων συνεργασίας Ελλάδας - Γαλλίας στον θαλάσσιο τομέα

Οι δύο χώρες συνεργάζονται για την ενίσχυση της διακυβέρνησης του τομέα της θαλάσσιας οικονομίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ).