ΓΔ: 1458.52 0.43% Τζίρος: 74.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
EOT-Campaign- 2022

Ανανεωμένη η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΤ

Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζουν πρόσωπα από διάφορους τομείς που έχουν μια διακεκριμένη επαγγελματική πορεία.

Ανανεώνεται η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στο οποίο, τόσο η πρόεδρος Άντζελα Γκερέκου και ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Δημήτρης Φραγκάκης παραμένουν ως έχουν. 

Αντιπρόεδρος ωστόσο στο ΔΣ ορίζεται ο Κωνσταντίνος Ζήκος που έχει διατελέσει σε θέσεις υψηλής ευθύνης στο Δημόσιο και έχει εμπειρία ετών στον τουριστικό τομέα, έχοντας υπηρετήσει ως πρόεδρος, αν. γεν. γραμματέας του ΕΟΤ, επιστημονικός συνεργάτης του υπουργού Τουρισμού, πρόεδρος επιτροπών νομοθέτησης και νομικός σύμβουλος ξενοδοχειακών εταιρειών.

Ως μέλη στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΤ εισέρχονται οι:

Σταύρος Μήτσης: Επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού με πολυετή και επιτυχημένη δραστηριότητα ως ξενοδόχος. Ο δυναμικός Όμιλος Mitsis Hotels στον οποίο ηγείται, με ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, καλύπτει τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα. 

Μαρίνα Εφραίμογλου: Οικονομολόγος με μεγάλη και πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα. Επιχειρηματίας στον τουριστικό τομέα, με το πρώτο ολιστικό wellbeing destination spa (Euphoria Retreat) στην Ελλάδα, το οποίο άνοιξε τον Ιούλιο του 2018 και ήδη έχει βραβευτεί με τα σημαντικότερα βραβεία στην αγορά του. 

Σταυρούλα Σαλούτση: Εχει διατελέσει σύμβουλος και επικεφαλής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων στον χώρο της ναυτιλίας καθώς και ΥΠΘ τουρισμού. Είναι διευθύντρια από την αρχή έκδοσής του, στο περιοδικό blue που διανέμεται στις πτήσεις της Αegean και Olympic air. 

Σταύρος Μανούσος: Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και νομικός σύμβουλος εταιρειών. 

Δρ. Γιώργος Παπατζανής: Μηχανικός λογισμικού με εξειδίκευση στην ανάπτυξη εύχρηστων καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών, τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και στην προσβασιμότητα (accessibility). Μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην πληροφορική, καθώς και πλούσιο βιογραφικό σε εταιρείες όπως Vodafone Group, bp, CapGemini και οργανισμούς στο εξωτερικό και το εσωτερικό. 

Στηβ Βρανάκης: Επικεφαλής δημιουργικού (creative director) με θητεία στη Google ως επικεφαλής του Creative Lab της Google για περισσότερα από 10 χρόνια και πρώην ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού. Βραβευμένος δημιουργικός, που έχει εργαστεί για την κυκλοφορία του iPhone και του Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη NASA (Space Lab), τα Ηνωμένα Έθνη και τη UNICEF. 

Καθηγητής Νικόλαος Σταμπολίδης: Καθηγητής αρχαιολογίας, γενικός διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Διαθέτει σπουδαίο επιστημονικό, ανασκαφικό, συγγραφικό και αναπτυξιακό έργο, συνδυάζοντας τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Σταύρος Τσακίρης: Σκηνοθέτης, με πλούσιο βιογραφικό και σπουδές, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Διαθέτει μεγάλη διδακτική εμπειρία, συνεργασίες με μεγάλα ελληνικά και διεθνή θέατρα, και πολλές σκηνοθεσίες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tourism.mykonos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε από τον ΕΟΤ ο ΓΓ του Οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης

«Παρέλαβα τον ΕΟΤ το 2019 όταν ο τουρισμός πετύχαινε εξαιρετικές επιδόσεις και τον παραδίδω με τον τουριστικό κλάδο να σημειώνει φέτος το μεγαλύτερο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων όλων των εποχών» ανέφερε ο κ. Φραγκάκης.
Beleri-Fredi-Albania
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για Μπελέρη: Καινοφανή πρακτική η καθαίρεση του Φρέντι Μπελέρη

«Η Ελλάδα είχε εγκαίρως εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τη στέρηση του τεκμηρίου αθωότητας, την ακεραιότητα της αποδεικτικής διαδικασίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ράμεν Ράντεφ

«Πάντα έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας, εν μέσω σημαντικών γεωπολιτικών προκλήσεων» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημη επίσκεψη Προέδρου Λετονίας στην Ελλάδα από 2 έως τις 4 Ιουλίου

O Πρόεδρος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:00 θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής του και θα ακολουθήσει στις 10:10 η κατ' ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Δεν θα υπάρχει λεωφορείο που να μην είναι προσβάσιμο στα ΑμεΑ

«Στο πεδίο των μεταφορών θα προωθήσουμε πολιτικές που προάγουν τη συμπερίληψη, προκειμένου να μην αισθάνονται αόρατα τα άτομα με αναπηρία» ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.