ΓΔ: 2111.9 0.60% Τζίρος: 58.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:34:40
Kasselakis-SYRIZA
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Κασσελάκης: Προτεραιότητα η διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών

«Οι ανησυχίες μας εδράζονται όχι μόνο στην ουσία της υπόθεσης, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με μοναδικό θέμα τις τηλεφωνικές υποκλοπές (υπόθεση Predator).

Ειδικότερα, ο κ. Κασσελάκης συνοδευόταν από το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μανώλη Καπνισάκη και τον επικεφαλής της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο.

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη εβδομάδα η κυρία Αδειλίνη πήρε τη δικογραφία για τις τηλεφωνικές υποκλοπές από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και την ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Κασσελάκης δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την ευχαριστούμε για το χρόνο της, συζητήσαμε με κύριο θέμα τις υποκλοπές και εκφράσαμε διάφορες ανησυχίες εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμφωνήσαμε ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό είναι προτεραιότητα και για τη Δικαιοσύνη αλλά και για την κοινωνία.

Οι ανησυχίες μας εδράζονται όχι μόνο στην ουσία της υπόθεσης, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό.

Να είναι ξεκάθαρο προς όλες και όλους ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει μία ισχυρή, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και σε αυτή την πορεία θα είμαστε πάντα στο πλευρό όλων των έντιμων δικαστών, ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να έχει ως τελευταίο του αποκούμπι τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας».

Ακόμη, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο νομικός σύμβουλος του κόμματος Μανώλης Βελεργάκης κατέθεσε υπόμνημα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζήση που χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Σφύρα δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρ. Πάγος: Κάλεσμα για αποκατάσταση εμπιστοσύνης στην απονομή δικαιοσύνης

Ο Άρειος Πάγος παρεμβαίνει στη διαμάχη μεταξύ ΕΔΕ και Δικηγορικών Συλλόγων, ζητώντας τερματισμό της έντασης και αποκατάσταση εμπιστοσύνης, τονίζοντας ότι η ανεξαρτησία και η δεοντολογία αποτελούν θεμέλια του Κράτους Δικαίου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρειος Πάγος: Ολοκληρώνονται οι χώροι για τις δικογραφίες των Τεμπών

Ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των υποδομών για τη διερεύνηση των δύο υποθέσεων του δυστυχήματος στα Τέμπη, διασφαλίζοντας τη μυστικότητα και τη δίκαιη απονομή δικαιοσύνης.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λυμπερόπουλος: Η επικοινωνία με ΜΜΕ είναι πρόκληση για τη Δικαιοσύνη

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Λυμπερόπουλος τόνισε ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίζει την αρνητική εικόνα με θεσμικό τρόπο, ενισχύοντας την επικοινωνία με πολίτες.