ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Στη δημοσιότητα βγαίνει το «πόθεν έσχες» για το 2022 πολιτικών προσώπων

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που κατατέθηκαν στην Επιτροπή το 2022 και αφορούν την οικονομική χρήση του 2021, συνολικά ανέρχονται σε 1.034.

Στην δημοσιότητα δόθηκαν από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων, οι 1.034 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» των Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, υπεύθυνων οικονομικών των κομμάτων, δημάρχων και περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021).

Οι δηλώσεις θα αναρτηθούν σήμερα το πρωί και στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων ανέλεγκτες από την Επιτροπή, όπως τις έχουν καταθέσει οι υπόχρεοι.

Η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υπογραμμίζεται από την Επιτροπή πως επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Υπογραμμίζεται, πως σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το Νόμο δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων (παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003 - στο εξής Ν.5026/2023).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στόχος η Ελλάδα να συγκλίνει με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα

«Δεν είναι τυχαίο ότι από όλες τις χώρες του κόσμου ο Economist ανακήρυξε την Ελλάδα χώρα της χρονιάς το 2023 και η ανάδειξη της πατρίδας μας ως κράτους πλήρους δημοκρατίας σε πείσμα όσων επιμένουν να φωτογραφίζουν την Ελλάδα με μελανά χρώματα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Τα Τέμπη είναι η Τραγωδία στην πιο κυνική μορφή της

«Το αποτύπωμα του εγκλήματος των Τεμπών είναι βαθύ και ανεξίτηλο. Είναι η μάχη του μυαλού και της ψυχής με το αδιανόητο» ανέφερε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη.
PASOK-KINAL
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Προτάσεις λειτουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων

«Τους χαλάμε τα σχέδια, γιατί είχαν συνηθίσει σε έναν ανέξοδο αρνητισμό. Τους προέκυψε εναλλακτική ολοκληρωμένη πρόταση με βάση το σκανδιναβικό παράδειγμα, που συνιστά ένα επιτυχημένο και αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.