ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

REAL ESTATE

businessdaily-Orilina-Properties-Elliniko

Άλλο ένα crash test για τις ΑΕΕΑΠ με τη δημόσια προσφορά της Orilina

Με έκπτωση 14% - 17% σε σχέση με την εσωτερική αξία της μετοχής εισέρχεται στο ΧΑ η εταιρεία. Ευνοϊκή η συγκυρία αλλά η μέχρι τώρα πορεία των μετοχών του κλάδου προβληματίζει. Τα δύο μεγάλα project στο Ελληνικό.
businessdaily-PRODEA-LOGISTICS
ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Finance: Με μεγάλο discount η διαπραγμάτευση των εγχώριων ΑΕΕΑΠ

Οι ελληνικές Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητα (ΑΕΕΑΠ) διαπραγματεύονται με discount σε σχέση με το NAV την τελευταία 5ετία και ιδιαίτερα αυξημένο discount επί του παρόντος (20% με 30%), τονίζει στην έκθεσή της η χρηματιστηριακή.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεντρίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον η αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδας, Κ. Τζάρος σημείωσε πως το 2022 έπεσαν στην ελληνική κτηματαγορά 2 δισ. ευρώ, που ήταν περισσότερα κατά 68% συγκριτικά με το 2021.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τρία μεγάλα projects της DIMAND που αναβαθμίζουν τη Θεσσαλονίκη

Εμβληματικές επενδύσεις από την DIMAND στη Θεσσαλονίκη, εκτιμώμενης ακαθάριστης αξίας ανάπτυξης ύψους 410 εκατ. ευρώ: Το επιχειρηματικό πάρκο HUB26, η αξιοποίηση της πρώην ζυθοποιίας ΦΙΞ και η ανάπτυξη logistics center στο ακίνητο της ΒΑΛΚΑΝ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη με ενοίκια στα ύψη και ελλείψεις κατοικιών

Η καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας σε πολλές χώρες μειώνει την προσφορά κατοικιών και φέρνει όλο και ακριβότερα ενοίκια. Με ρυθμό σχεδόν 6% «τρέχουν» οι αυξήσεις στα ενοίκια στην Ελλάδα.